In de buurt van het Lac Rose – Japie Swings

 • Reiscode: 1511202001V
 • Zondag 15 november 2020 tot zondag 22 november 2020
 • € 1350
 • 8 dagen / 7 nachten

Inbegrepen

 • Vluchten vanuit Brussel naar Dakar
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Zakgeldadvies € 50 per dag
 • Singletoeslag € 40 per nacht

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis – en annulatieverzekering
 • Uitstappen
 • Dranken en andere maaltijden

De republiek Senegal bevindt zich in het westen van Afrika. Aan de westkust van het land ligt de Atlantische Oceaan, in het noorden wordt Senegal begrenst door Mauritanië, in het oosten door Mali en in het zuiden zijn Guinee en Guinee Bissau de buurlanden. Op het grondgebied van Senegal ligt ook het land Gambia: dat is dus een land in een land als het ware. Senegal heeft een totale oppervlakte van 196.200 km² en is met deze afmetingen bijna vijf keer zo groot als Nederland. De Senegal, de Saloum, de Gambia en de Casamance zijn de vier grote rivieren die door Senegal stromen.

Het land heeft ruim 13 miljoen inwoners, waarvan maar ongeveer 42% in de (grote) steden woont en 58%, het merendeel dus, op het platteland leeft. Senegal is over het algemeen erg vlak, maar diverse geografische streken maken een verdeling in het land: in het noorden vind je de Sahel (het steppegebied van de Senegal-rivier), in de streek van Fouta en het Ferlogebied vind je halfwoestijn en in het zuiden van het land (Casamance en Gambia) bevindt zich een nogal vochtig subtropisch gebied. Hier zie je dan voornamelijk dichtbegroeide tropische oerwouden met bosrijke savannes. Verder heeft Senegal ook heuvellandschap in het zuidoostelijke grensgebied met Mali en Guinee en in het westen vind je nog enkele steile hellingen.

Ook een bezoek waard is het Retbameer (‘Le Lac Retba’), dat beter bekend is als het Roze Meer (‘Le Lac Rose’). Het gebied waarin het meer ligt, werd pas bekend toen de eindstreep van de rally Parijs-Dakar op deze plaats was. Het meer is een waar natuurwonder want het water bevat een zeer grote hoeveelheid zout (tien keer meer dan het gewone zoutgehalte van de zee). Het Roze Meer heeft haar kleur te danken aan de aanwezigheid van microscopische algen, genaamd cyanobacteriën, in het water. Deze bacterie scheidt namelijk een rood pigment af om het hyperzoute water te kunnen weerstaan. De concentratie van het zout in het water stijgt naarmate er meer water verdampt en algen reageren hierop door meer pigment uit te scheiden. Ook de wind beïnvloedt de verdamping van het water en dat heeft als gevolg dat het meer op een zonnige dag met veel wind een indrukwekkende roodpaarse kleur krijgt.

 

Senegal is een Afrikaans land met een grote aantrekkingskracht voor toeristen. Senegal heeft heerlijk eten, wijn en koffie, een aantal grote discotheken, grote markten voor winkels, galeries en musea en tal van uitstapjes naar je bezig te houden, zoals extreme sporten, activiteiten op het water en rondleidingen. Dakar, de hoofdstad heeft een grote moderne architectuur en veel te zien en te doen. Het eiland Goree is een andere populaire bestemming van belang waar mensen gevangen werden gehouden voordat ze uitgezonden naar andere landen op slavenschepen.

 

 

Dakar, de hoofdstad van Senegal, is zeker de moeite waard. Van daar uit neem je een ferry naar Île Gorée, zeker niet te missen!  Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Senegal omwille van de slavenhandel die er plaats vond. Vroeger woonden meer dan 1000 mensen op het eiland, slaven werden er opgesloten en behandeld als dieren. Vanuit het slavenhuis werden de slaven naar Amerika gevoerd. Zoals de gids alles vertelt, is het precies alsof je het zelf meemaakt. Kippenvel over je hele lichaam… dit moet de hel geweest zijn. Eenmaal buiten wordt nog maar eens duidelijk dat Afrikaanse landen vaak in armoede leven en dat toerisme een grote bron van inkomsten is. Langs alle kanten worden we bestookt met allerhande spullen om te kopen. Muziekinstrumenten, sjaals, T-shirts, juweeltjes… Noem maar op! Na een warme voormiddag op het eilanden zetten we weer koers naar Dakar-stad. Daar maken we nog een tour langs de belangrijkste straten en stoppen we nog even bij het standbeeld dat het “Monument voor de Afrikaanse Wedergeboorte” voorstelt.

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Senegal

In de buurt van het Lac Rose – Japie Swings

 • Zondag 15 november 2020 tot zondag 22 november 2020
 • € 1350
 • Reiscode: 1511202001V

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende