Slow motion fietsen in de Waterhoek – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Uitstappen
  • Dranken en andere maaltijden

Bijzonderheden

 

Een afwisselend coulisselandschap van weilanden, houtwallen, kabbelende beekjes en bos. Kastelen en steden waar je de historie nog voelt. Maar ook: moderne musea, gezellige restaurants en gave attracties. De Achterhoek heeft het allemaal. En je wordt er ook nog eens ontzettend vriendelijk en gastvrij ontvangen! Veel mensen komen naar de Achterhoek voor het bijzondere landschap. Niet zo vreemd, want volgens kenners is dit misschien wel de mooiste regio van Nederland. Zelf ontdekken hoe mooi de Achterhoek is? Klim op de fiets, trek je wandelschoenen aan of stap in een bootje en neem alles wat je ziet goed in je op.

Onze Vaste stek

Hotel Restaurant Café De Lindeboom***

De Lindeboom bestaat al lang: in 1827 wordt in een Koninklijk Besluit betreffende een nieuw stuk van de Rijksweg Zutphen-Winterswijk-Duitsche grens de herberg De Lindeboom al genoemd.

In 1852 werd het gebouw van landbouwer en tapper Engelbertus Nijenhuis, dat eerst op een andere plaats stond, in gedeelten naar de huidige locatie aan de Kottenseweg overgebracht.

Op 24 januari 1882 krijgt De Lindeboom zijn vergunning. Dit gold voor de keuken en de kamer. Na het overlijden van G.J. Stemerdink gaat de vergunning per 1 mei 1904 over op de weduwe. Nu worden ook de oppervlakten van de keuken (28 m2 ) en de kamer (17 ½ m2) vermeld. Op 15 april 1905 wordt opgenomen dat de vergunning voortaan zal gelden voor de verkoop van hoeveelheden van minder dan tien liter voor gebruik ter plaatse of elders. Op 13 oktober 1905 wordt de vergunning uitgebreid voor de zaal van 30 m2.

De omgeving van Winterswijk is uitgeroepen tot Nationaal Landschap en u kunt er mooie fiets-,
wandel- en autotochten maken. Bijvoorbeeld naar de  Baekendelle, het Döttenkräö, het Korenburgerveen of het Wooldse Veen met zijn plankenpad of naar de unieke omgeving van de geologische Steengroeve.

Of je zoekt het iets verder op. Bijvoorbeeld richting Doesburg (daar waar Abraham de mosterd haalt),

Bronckhorst (Charles Dickens Museum) of boekenstadje Bredevoort. En de Duitse grens is ook nog eens vlakbij, dus een tochtje naar Vreden of Bocholt (Textielmuseum en Arcade) is ook een mogelijkheid.

De Achterhoek is het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland. De streek wordt aan de westzijde begrensd door de rivier de IJssel. In het noorden grenst de streek aan Twente en Salland. In het oosten en zuiden is de landsgrens met Duitsland de rand van het gebied. De Achterhoek is dichterbij dan menigeen vaak denkt. Vanaf Utrecht ben je in een uurtje in het hart van de Achterhoek!

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow motion fietsen in de Waterhoek – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende