Dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit België naar de Canarische Eilanden
  • Transfer naar de plaats van bestemming met een minibus
  • Maaltijden op basis van Half Pension – ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen.

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Reis en annulatieverzekering

Ongerepte natuur, paradijselijke stranden, vulkanische landschappen, dorpen die geschiedenis uitstralen, gastronomie… Acht eilanden om de ware betekenis van diversiteit te ontdekken.

Elk van de acht eilanden die samen de Canarische archipel vormen, heeft zijn eigen identiteit en eigenaardigheid. Daarom kun je niet praten over het erfgoed en de cultuur van de Canarische Eilanden, zonder te praten over diversiteit en rijkdom, vermenging en buitenlandse invloeden. Kennis over het leven van de eerste bewoners, de emblematische monumenten, de historische gebouwen of het werk van kunstenaars die hun stempel hebben gedrukt, is belangrijk maar zeker zo belangrijk is het om de volksfeesten en de diep gewortelde gebruiken te ontdekken, die het Canarische karakter bepalen. De Canario is vriendelijk en open, rustig en benaderbaar, en zal u niet laten vertrekken zonder dat u thuis te laten voelen.

Onze vaste stek:

Hotel Don Manolito****

Calle Dr. Madan, 38400 Puerto de la Cruz, Santa Cruz de Tenerife, Spanje

 Dit hotel ligt aan een relatief rustige zijstraat, niet ver van het oude stadsdistrict Puerto de la Cruz. Het zandstrand Playa Jardin ligt op ongeveer 300 meter afstand en het is ongeveer 20 minuten wandelen naar de zoutwaterbaden. Er zijn talloze winkels en entertainmentgelegen in de straten rond het hotel en aansluitingen op het openbaar vervoer zijn gemakkelijk te voet te bereiken (ongeveer 200 meter afstand).

Tenerife is het eiland van duizend verschillende ervaringen. Dankzij het milde klimaat en het enorme activiteitenaanbod op het grootste eiland van de Canarische Eilanden zijn er op elk moment van het jaar wel duizend uitstapjes mogelijk.

Heerlijk smullen :

El Bodega de Ana – Typische Canarische Specialiteiten – TAPA’s

Ctra Vieja 59

Santa Ursula

 

en

 

Bodega El Primero – That is de place to be  – een heerlijke Canarische keuken

Malpais 10

Santa Ursula de Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de 7 Canarische eilanden en veel meer dan zon en strand. Wist je dat je er de oudste stad van de Canarische eilanden vind en erkend is als UNESCO werelderfgoed? Hou je van natuur? Dan zijn er excursies mogelijk naar prachtige natuurparken waar je kan wandelen langs vulkanische kraters en tussen lavavelden.

Een bijzondere tussenstop op je weg naar Pico del Inglés

Op je route naar Pico del Inglés kom je langs een bijzonder smal stukje weg waar de rotswanden intussen zijn ingekleurd door zacht groen mos en waar amper licht doorgelaten wordt door de kronkelende bomen die boven de weg hangen. Hier stoppen heel wat toeristen om snel even een foto te maken. De Camino viejo al Pico del Inglés is dan ook bijzonder mooi. Het lijkt hier wel alsof je elk moment een sprookjesbos in rijdt.

Kliffen van Los Gigantes

Het charmante kustdorpje Los Gigantes is steeds populair gebleven tijdens de snelle groei van het toerisme op Tenerife, en je vindt er een van de mooiste natuurwonderen van Tenerife. Het dorp wordt beschermd door de kliffen met dezelfde naam, die bijna verticaal in zee lijken te vallen. Deze gigantische kliffen werden door eeuwen van vulkanische activiteit en erosie gevormd, aan de voet van het Teno Massief, ze zijn zo’n 800 meter hoog.

Het vissersdorpje Candelaria

Een van de aangenaamste plekjes om te bezoeken aan de oostkust van Tenerife is het charmante vissersdorpje Candelaria. De belangrijkste bezienswaardigheid hier is de indrukwekkende basiliek, die gewijd is aan de Heilige Maagd van Candelaria, de patroonheilige van de Canarische Eilanden.
Op zondagen komt dit stadje tot leven met kerkgangers en winkeltjes die allerlei religieuze waren, souvenirs en bloemen verkopen.

Punta de Teno: het meest westelijke punt van Tenerife

Punta de Teno is het meest westelijke punt dat je op Tenerife. Vanaf de vuurtoren en je hebt er en ongelooflijk uitzicht over Los Gigantes. Dit punt wordt beschermd door het Teno Landpark, een belangrijk beschermd natuurgebied. Je kan er met de auto enkel op maandag, dinsdag en woensdag tot aan de vuurtoren rijden. Op andere dagen dien je je wagen te parkeren en verder naar boven te gaan met het openbaar vervoer.

Natuurlijke zwembaden van Garachico

Garachico wordt vaak genoemd als een van de dorpen met het meeste pech ter wereld. Het heeft veel te verduren gehad in zijn korte geschiedenis: builenpest, overstromingen, stormen, brand, een sprinkhanenplaag en vulkaanuitbarstingen. De uitbarsting van 1706 was zeer berucht. Deze vernielde de haven, toen de bron van inkomsten van de stad.

Wie graag even afwijkt van het toeristische pad, vindt hier een van de mooiste dorpjes van Tenerife. Er zijn twee mooie, gerestaureerde kerken en een pittoreske geplaveide straat. De grote trekpleister van het dorp zijn echter de natuurlijke zwembaden, gevormd door lava. Deze lavaformaties werden lang geleden door een vulkaanuitbarsting gecreëerd. De vulkaanuitbarsting uit 1706 plaatste de bekende rots bij het San Miguel Kasteel, dat uit de 16de eeuw dateert.

 

Gran Canaria, ook wel het “miniatuurcontinent” genoemd, valt op door haar uitgesproken contrasten. Op één en dezelfde dag kunt u genieten van prachtige stranden omringd door duingebieden en kunt u naar de bergtoppen klimmen die bedekt zijn met Canarische dennenbossen, waarvan het groen afsteekt tegen de donkere vulkanische bodemgrond.

Geniet van een uitzonderlijke diversiteit aan landschappen en beleef eindeloze ervaringen. Geniet van een uitzonderlijke variëteit aan landschappen en beleef eindeloze ervaringen. Oh ja! Vergeet de gastronomie niet, de traditionele en de moderne, met prestigieuze chef-koks; en vergeet ook niet om het waardevolle historische erfgoed en de cultuur van de eilanden te leren kennen, zowel het erfgoed van de oude kolonisten als dat van onze huidige tijd. En het mooiste is: kom wanneer u wilt, ongeacht de tijd van het jaar. U bent op de eilanden van de eeuwige lente. Dit is het beste klimaat ter wereld. Kom en maak er kennis mee, samen met JPS TOURS

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Dolfijnen en walvissen spotten op Tenerife

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende