Kamperen in Overijssel

 • Reiscode: 2507202001AR
 • zaterdag 25 juli 2020 tot zaterdag 1 augustus 2020
 • € 480
 • 8 dagen / 7 nachten

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Overnachtingen op basis van tenten en van een huisje
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Zakgeldadvies € 50 per dag

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis – en annulatieverzekering
 • Andere maaltijden
 • Dranken
 • Uitstappen

De provincie Overijssel staat garant voor veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en steden. Sommige steden en dorpen hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan. Er zijn dan ook veel bijzondere buitenplaatsen in Overijssel te vinden. Zo heb je het Huis Singraven bij Denekamp, Kasteel Twickel in Delden en het 17de eeuwse Huis te Breckelenkamp. De fietsroutes in deze streek zijn uitmuntend te noemen. Dorpen, kastelen, monumentale boerderijen en open natuurvlaktes worden daarbij goed afgewisseld en hier en daar is er een gelegenheid voor een heerlijk hapje en een drankje.

 

Vechtdal Overijssel bestaat uit de gemeente Ommen, Dalfsen en Hardenberg. Hier baant de Vecht zich al kronkelend door het schitterende landschap, zijn er pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. Rust en ruimte is overal te vinden. In het Vechtdal is een uitgebreid knooppuntnetwerk waar je je eigen route(s) kunt samenstellen. Ook zijn tal van routes van andere bezoekers op de site van Vechtdal Overijssel.

 

Kampen 
De Hanzestad Kampen staat vol met historische bezienswaardigheden zoals de Koornmarktspoort, Cellebroederspoort, de Bovenkerk, het Stedelijk Museum en de Stadsgehoorzaal. Een zeer leuke ervaring om daarmee de geschiedenis van Kampen op te snuiven is het volgen van de Thea Beckman-route. Deze beroemde schijfster van historische verhalen heeft zeer vaak de stad Kampen als inspiratie gebruikt. De beroemde route voert je door de prachtige binnenstad, de IJsselkade, stadsmuren en middeleeuwse kerken. Andere bijzondere wandelingen van de stad Kampen zijn te volgen met een echte ridder.

 

 

Giethoorn
Met zijn vele wateren, bruggetjes en ‘punter’ bootjes, wordt dit deel van Nederland ook wel het ‘Holland’s Venetië’ genoemd. De romantische plekjes rondom het water geven Giethoorn een bijzonder en authentiek uiterlijk. Een aantal leuke bezienswaardigheden zijn het automuseum Histomobil, Museumboerderij ‘t Olde Maat Uus en de oude molen. Maar met een bootje door de kanaaltjes van de stad varen is op zich al bijzonder genoeg.

Proosdij
Het oudste stenen woonhuis van Nederland is te vinden in de oude bisschopsstad Deventer. Het pand met de naam Proosdij dateert uit omstreeks 1130 en is gebouwd met bouwsteen die afkomstig zijn vanuit het laaggebergte de Eifel. Het functioneerde als woonhuis voor bestuursleden van het college van de nabijgelegen Lebuïnuskerk. Uiteindelijk is het later in handen gekomen van de militair Hendrik de Sandra die een hoge functie bekleedde als ritmeester. De steeg ‘Sandrasteeg’ waaraan dit pand zich bevindt is naar hem vernoemd

 Nationaal Park Weerribben Wieden
In het noordwesten van de provincie Overijssel ligt dit enorme nationale park. Het 100 km² tellende park werd in 1882 opgericht. Voorheen was dit gebied enorm populair voor het werven turf en veen. Grote meren in dit gebied zijn ontstaan op plekken waar door het turven gaten ontstonden. Nu tegenwoordig leven er in dit gebied veel dieren zoals otters, vele soorten vogels zoals de Zwarte Stern, de velduil en vlinders. Op de wateren is het mogelijk om bijvoorbeeld te kanoën of een rondvaartexcursie te maken. In de verschillende bezoekerscentra kun je meer informatie vinden.

Zwolle
Tussen de vele grachten van Zwolle zijn prachtige historische plekjes te vinden zoals bij de Sassenpoort, de Peperbus en rondom de Thorbeckegracht met zijn Wijndragerstoren. De oude binnenstad werd vroeger afgezet middels een stadsmuur. Hiervan zijn nog altijd delen zichtbaar. Er hoorden oorspronkelijk maar liefst 23 torens aan deze muur. In de Zwolse Sassenpoort zijn regelmatig de sprookjes van ‘Grimm’ opnieuw te beleven.

 

 Klompenmuseum in Enter
In een oude boerenschuur in het plaatsje Enter is een klompenmuseum gevestigd. Hier zie je een demonstratie van de oude oer-Hollandse ambacht. Er zijn veel verschillende soorten klompen te vinden waarvan je het bestaan niet weet. Zo staan hier voetbalklompen, bruidsklompen, smokkelaarsklompen en muziekklompen. In de museumwinkel is het mogelijk om een paar houten schoenen aan te schaffen. Midden in het centrum van Enter is tevens de grootste klomp van Nederland te vinden.

In de bossen van het Overijsselse Salland, kun je de versnellingen op je fiets goed gebruiken. Je zult verrast zijn door het glooiende karakter van de streek. In Nationaal Park Weerribben-Wieden is het vlak. Je deelt de waterrijke rietlanden met zeldzame vogels als de roerdomp en purperreiger.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Nederland

Kamperen in Overijssel

 • zaterdag 25 juli 2020 tot zaterdag 1 augustus 2020
 • € 480
 • Reiscode: 2507202001AR

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende