Snoezen in de de Kyllburger Eifel – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Een midweekje weg naar de Eifel in Duitsland is de manier om er even helemaal uit te zijn.

Kyllburg wordt al aan het begin van de negende eeuw in oorkondes vermeld. De Kyllburg werd in 1239 door de aartsbisschop van Trier gebouwd om de noordgrens van zijn gebied tegen de invallen van de heren van Malberg te beschermen. Een deel van de burcht bestaat nog en daar tegenaan werd in 1912 een school gebouwd. Met deze sterke burcht en een markt verwierf Kyllburg het aanzicht van een middeleeuwse stad. Dit werd voltooid met de bouw van een stadsmuur. Met de bezetting door de Franse revolutionaire troepen in 1794 van de gebieden op de linker Rijnoever, werd ook Kyllburg Frans. Met het Weens congres kwam Kyllburg onder Pruisisch bestuur. De Tweede Wereldoorlog heeft wel enige offers gevergd van Kyllburg, maar de stad is er toch redelijk ongeschonden doorheen gekomen.

Onze vaste stek:

Hotel Koch-Schilt***

Prumzurlayer Strasse 1

54666 Irrel

Het 3-sterren Hotel Restaurant Koch-Schilt wordt als 1919 gerund door een familie

Het traditierijk hotel is gekend voor gastvrijheid en modern comfort. De keuken van het hotel biedt een kleine snack tot een uitgebreid menu voor kleine of grote groepen. Het Hotel Restaurant Koch-Schilt is eveneens een ideale plek voor congressen, zakelijke bijeenkomsten en andere feestelijkheden. Er zijn verschillende ruimtes die plaats bieden aan groepen van 20 tot 150 personen.

Moderne kamers en suites met eigen tuin-terras

Elk koppel geniet hier volop van van de intieme sfeer van de kamers. Ze beschikken over een eigen tuin-terras van ongeveer 25 m² met tuinmeubilair. Er is een ruime moderne badkamer met douche en bad. De grote slaapkamer beschikt over King-size gel-waterbedden, over een flatscreen-tv met DolbyDigital, Wifi en een kluis. U geniet op de kamer van natuurlijk daglicht en ze zijn allemaal rookvrij.

Regionale, verse ingrediënten direct van de producent

Het hotel staat erop om gerechten te bereiden met ecologisch geteelde producten uit de regio. De menukaart wordt per seizoen aangepast en met wisselende specialiteiten. Enkele van die specialiteiten zijn ‘Döppekooche’ (ovengerecht met aardappel) en ‘Bohneschlupp’ (bonensoep). Het ontbijtbuffet zorgt voor verse brood van de dorpsbakker, dagelijks zelfgebakken brood, vleeswaren van de lokale slager, plaatselijk geroosterde koffie, lokale kaas, honing, enz.

Ik en mijn team adviseren u graag.

Hoewel Irrel klein is, heeft het wel een paar bijzondere bezienswaardigheden. De middeleeuwse parochiekerk van Irrel heeft een laatgotische toren uit 1510. Verder is de waterval in de Prüm, tussen Irrel en Prümzurlay, een bezoekje zeker waard. Ook het Ferschweiler plateau met de duivelskloof is spectaculair. In het Westwallmuseum op de Katzenkopf kunt u alles te weten komen over de westelijke verdedigingslinie uit het Derde rijk. Ten slotte noemen we het spoorviaduct bij de Irreler molen en het Joodse kerkhof in de Talstrasse. De prachtige ongerepte natuur waarin Irrel ligt nodigt uit tot het maken van lange wandel- en fietstochten. Irrel biedt bovendien voldoende overnachtingsmogelijkheden in hotels, pensions, vakantiehuisjes en campings. Bovendien is er een jeugdkampplaats voor jongeren. Ook de inwendige mens is goed verzorgd in Irrel met een ruime keuze uit restaurants en eethuizen.
Irrel wordt voor het eerst vermeld in een oorkonde uit het jaar 714. Als bezit van de abdij van Echternach behoort Irrel tot het hertogdom Luxemburg en vanaf 1555 tot de Spaanse Nederlanden en vervolgens vanaf 1714 tot de Oostenrijkse Nederlanden. In 1795 wordt Irrel net als het hele gebied van de linker Rijnoever door de Franse revolutionaire troepen bezet en in 1815 komt het met het Weens congres onder bestuur van het koninkrijk Pruisen. De nabij gelegen rivier de Sûre wordt de grensrivier met Luxemburg. Irrel is door de schrale landbouwgronden en lage economische ontwikkeling altijd dun bevolkt geweest en arm. Aan het begin van de twintigste eeuw kwam daarin langzaam verandering. De opgaande lijn werd mede veroorzaakt door de aanleg van een spoorlijn die echter in 1988 definitief opgeheven werd. Intussen had zich echter het toerisme in Irrel al ontwikkeld. In Hitler-Duitsland werd gebouwd aan de Westwall, die bescherming moest bieden tegen invallen uit het westen. Hierdoor leefde de economie in Irrel ook tijdelijk hoog op. In de Katzenkopfbunker die onderdeel van de Westwall was is tegenwoordig een museum ondergebracht. Irrel heeft dan ook in de Tweede Wereldoorlog zwaar te lijden gehad en werd voor 70% verwoest. Na de oorlog werd Irrel aangewezen als regionaal centrum, waardoor er scholen gebouwd werden en een winkelgebied voor de regio. Het toerisme kwam in de jaren vijftig en zestig tot bloei. Buiten het toerisme is er echter weinig bedrijvigheid, de meeste inwoners pendelen naar omliggende gemeenten.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Snoezen in de de Kyllburger Eifel – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende