Slow Travel in de Waldeifel – Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van tenten en van een huisje
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

Een weekje weg naar de Eifel in Duitsland is de manier om er even helemaal uit te zijn. Genieten van een week in een prachtige omgeving dichtbij huis én betaalbaar!

Kyllburg wordt al aan het begin van de negende eeuw in oorkondes vermeld. De Kyllburg werd in 1239 door de aartsbisschop van Trier gebouwd om de noordgrens van zijn gebied tegen de invallen van de heren van Malberg te beschermen. Een deel van de burcht bestaat nog en daar tegenaan werd in 1912 een school gebouwd. Met deze sterke burcht en een markt verwierf Kyllburg het aanzicht van een middeleeuwse stad. Dit werd voltooid met de bouw van een stadsmuur. Met de bezetting door de Franse revolutionaire troepen in 1794 van de gebieden op de linker Rijnoever, werd ook Kyllburg Frans. Met het Weens congres kwam Kyllburg onder Pruisisch bestuur. De Tweede Wereldoorlog heeft wel enige offers gevergd van Kyllburg, maar de stad is er toch redelijk ongeschonden doorheen gekomen.

Onze vaste stek:

Hotel Restaurant Kickert***

Enztalstraße 15, 54675 Mettendorf, Duitsland

Hotel Kickert ligt in Mettendorf, op 12 km van de stoeltjeslift Vianden, en biedt accommodatie met een restaurant, gratis privéparkeergelegenheid, een bar en een tuin.

Ons driesterrenhotel in de Kyllburger Waldeifel, omgeven door groene weiden in hemelse rust. Direct vanaf het hotel kunt u wandelingen maken. Bezienswaardigheden zoals het Himmerod-klooster, het kasteel van Malberg en nog veel meer kunnen worden verkend.

In de directe omgeving bevindt zich het Eifelpark, waar we tevens partnerhotel zijn. Trier, Bitburg, Wittlich nodigen u uit voor een wandeling. De Moezel is in 25 minuten te bereiken.

Beleef ontspanning, rust, maar ook avontuur bij ons. Begin de dag met een heerlijk ontbijtbuffet, eet a la carte en geniet van koffiespecialiteiten met zelfgemaakt gebak. Dit alles in een andere, heerlijke sfeer met een verschil.

Laat u verrassen door onze aanbiedingen en beleef een onvergetelijke vakantie.
Ik en mijn team adviseren u graag.

De Eifel in Duitsland is hiervoor dé ideale bestemming. Op hooguit drie uurtjes rijden vanuit Oostende zit je in een totaal andere omgeving midden in de rust en de natuur. Het grote voordeel van een weekje weg naar de Eifel is niet alleen de totaal andere omgeving lekker dichtbij huis. Het is ook de verscheidenheid aan bezienswaardigheden, wandel- en fietsroutes, leuke plaatsjes én alles is nog betaalbaar in vergelijking met België.

Sinds 2014 is Kyllburg geen zelfstandige gemeente meer, maar behoort het stadje met nog geen 900 inwoners tot de gemeente Bitburger Land in de kreis Bitburg-Prüm. Kyllburg is een door de Duitse overheid erkend luchtkuuroord. Kyllburg ligt van 275 tot 375 meter hoogte. Ongewoon voor het klimaat van de Eifel is het weerbeeld in Kyllburg zeer gunstig door de beschutting van een hoge bergrug en de invloed van de rivier de Kyll. Over de weg is Kyllburg te bereiken via de L24 en de L34. Kyllburg heeft ook een station aan de lijn Keulen-Euskirchen-Gerolstein-Trier.
Kyllburg heeft vele monumenten en zelfs een aantal monumentenzones. In het bijzonder noemenswaard is de voormalige Stiftskirche van Kyllburg waarvan de oudste bouwlagen van het eind van de dertiende eeuw stammen

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow Travel in de Waldeifel – Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende