Adembenemende zichten in Normandie – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Reis-en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen.

Normandië telt heel wat plekken en tradities die op de Werelderfgoedlijst staan van Unesco. Maar u vindt er ook heel wat plaatsen die zich mooiste dorpje van Frankrijk mogen noemen of die een officieel kuuroord zijn. En naast al die beroemde en bijzondere plekken en al die mooie omwegen, is elke stad en elk dorp van Normandië meer dan de moeite waard!

Onze vaste stek:

Best Western Hotel Le Moulin De Ducey****   

Grande Rue 150220 Ducey-les-Chéris Frankrijk
Van de Mont Saint-Michel tot Le Tréport, van Cherbourg tot Alençon: Normandië vormt een adembenemend mozaïek van prachtige landschappen. Toer lekker rond en allerlei plekken vol historie trekken aan u voorbij, bijna altijd in uitgestrekte, betoverende stukken natuur. En… maak gerust een praatje met de mensen die er wonen, zo krijgt u vaak weer een heel andere kijk op de plekken die u bezoekt.
Arromanches ligt in het hart van de invasiestranden van juni 1944. De plaats is bekend vanwege de indrukwekkende overblijfselen van de kunstmatige haven die hier tijdens de invasie werd aangelegd. Een unieke plek die veel herinneringen oproept. Zowel mooi als ontroerend. De badplaats Arromanches was bij de invasie een van de belangrijkste strategische doelen van de geallieerden. Ze wilden er een kunstmatige haven bouwen om zo de gelande troepen te kunnen bevoorraden met wapens en munitie. Nog altijd liggen er langs deze stranden vele overblijfselen van de haven, in allerlei – vaak mysterieuze – vormen. De restanten laten zien hoe belangrijk deze plek was voor het herwinnen van de vrijheid van Europa. In de kerkhoven, musea en panorama’s leert u begrijpen wat de inzet was van de Slag om Normandië.
Bij Etretat liggen onvergetelijk mooie, spierwitte krijtrotsen. Vanaf een afstandje lijkt het net of een stenen olifant zijn slurf in de golven van de zee steekt. En daarnaast steekt een enorme rotsige naald fier uit het water op. Een plek om uitgebreid te fotograferen en nooit meer te vergeten. De haven van Etretat ligt ingebed tussen hoge witte kalkrotsen. Tot in de 19e eeuw was deze plek moeilijk toegankelijk en dus heerlijk ongerept. Het landschap was zo bijzonder en authentiek dat veel kunstenaars erop afkwamen en… inspiratie vonden. Isabey was de eerste die de schilderachtige omgeving kwam ontdekken, vanaf de jaren 1820. Claude Monet verbleef hier de hele winter van 1868. U kunt de rotsen vanaf het water bewonderen, maar er zijn langs de kust ook mooie wandelpaden. Klim naar de kalkrots met de naam Falaise d’Amont. Vanaf daar heeft u een geweldig uitzicht op Etretat, u kunt er mooie foto’s maken van de beroemde ‘naald’ en de ‘olifant’.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Adembenemende zichten in Normandie – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende