Adembenemende zichten in Normandie – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Reis-en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen.

Normandië telt heel wat plekken en tradities die op de Werelderfgoedlijst staan van Unesco. Maar u vindt er ook heel wat plaatsen die zich mooiste dorpje van Frankrijk mogen noemen of die een officieel kuuroord zijn. En naast al die beroemde en bijzondere plekken en al die mooie omwegen, is elke stad en elk dorp van Normandië meer dan de moeite waard! Normandië is een van de meest veelzijdige regio’s van Frankrijk. Bezoekers kunnen er lange wandelingen maken in prachtige natuurgebieden, ronddwalen in historische dorpjes en indrukwekkende oorlogsmonumenten bezoeken.

Onze vaste stek:

Best Western Hotel Le Moulin De Ducey****   

Grande Rue 150220 Ducey-les-Chéris Frankrijk
Van de Mont Saint-Michel tot Le Tréport, van Cherbourg tot Alençon: Normandië vormt een adembenemend mozaïek van prachtige landschappen. Toer lekker rond en allerlei plekken vol historie trekken aan u voorbij, bijna altijd in uitgestrekte, betoverende stukken natuur. En… maak gerust een praatje met de mensen die er wonen, zo krijgt u vaak weer een heel andere kijk op de plekken die u bezoekt.
Mogelijks programma:

Landingsstranden van Normandië

Normandië staat over de hele wereld natuurlijk vooral bekend om de landingsstranden. Tijdens de nacht van 5 op 6 juni 1944, beter bekend als D-Daykwamen de Britse en Amerikaanse troepen aan in Europa om de strijd met de Duitsers aan te gaan. De meeste van die soldaten kwamen aan op de landingsstranden en tot de dag van vandaag kan je daar in deze streek niet omheen.
Breng tijdens je reis door Normandië zeker een bezoekje aan de beroemde landingsstranden. Omaha Beach is het bekendste strand, maar ook de stranden Utah Beach, Gold Beach, Juno Beach en Sword Beach hebben een belangrijke rol gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast werden er ook heel wat musea opgetrokken waar je meer over D-Day te weten komt.

Prachtige witte kathedralen rijzen op voor de kust van Normandië

De kust van Normandië wordt gekenmerkt door hoge krijtrotsen die uniek zijn in Europa. Je vindt de bijzondere witte kliffen vooral aan de noordoostelijke kust van de regio tussen Luc-sur-Mer en Trouville. In het westen kan je dan weer uitwaaien op lange zandstranden. Rondom de Côte d’Albâtre worden de krijtrotsen afgewisseld met kiezelstranden.

Normandy American Cemetery

Vlakbij Omaha Beach ligt een grote begraafplaats waar in totaal 9387 Amerikaanse soldaten begraven liggen. Ze kwamen allemaal om het leven in Normandië tijdens de Tweede Wereldoorlog. 307 van hen konden nooit geïdentificeerd worden. Op de graven van de soldaten staat een wit kruis en er werden davidsterren aangebracht op de graven van de Joodse soldaten. Je kan er ook een kapel bezoeken om de soldaten te herdenken. Op de begraafplaats staat ook een groot gedenkteken dat gewijd is aan de 1557 soldaten die vermist raakten en nooit teruggevonden of geïdentificeerd werden. Het bestaat uit een zuilengalerij in de vorm van een halve cirkel met in het midden een bronzen beeld van 7 meter hoog, genaamd The Spirit of American Youth Rising from the Waves. Er werden op de binnenmuren van het gedenkteken verschillende kaarten gegraveerd waarop je kan zien hoe de geallieerden Frankrijk binnenstormden.

Honfleur

Honfleur, aan de monding van de Seine, is één van de mooiste stadjes in Normandië en was ook erg geliefd bij verschillende beroemde schilders zoals Boudin, Monet en Jongkind. Het plaatsje bestaat al sinds de Romeinse tijd, maar pas in de 12de eeuw werd Honfleur een belangrijke havenstad. Het was indertijd een succesvolle overslaghaven tussen Rouen en Engeland. Daarnaast meren hier ook veel vissersboten aan.

De haven van de stad is nog steeds de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Ga er zeker eens langs om de felgekleurde gebouwen te bewonderen en ga eens binnen in de 15de-eeuwse houten Sint-Catherinakerk. Ook de Église Saint-Étienne, de Église Saint-Léonard en de boerderij Saint-Siméon, waar veel schilders tijdelijk verbleven, zijn een bezoekje waard.

Pont-Audemer

Pont-Audemer is een middeleeuws stadje in Normandië waar water de hoofdrol speelt in het stadsbeeld. Het wordt dan ook vaak vergeleken met Venetië, alleen is het hier natuurlijk een pak rustiger dan in de Italiaanse stad. Het charmante centrum telt vele grachten en bruggetjes en is daarom al een bezienswaardigheid op zichzelf. In de steegjes zie je ook heel wat mooie historische huizen die het pittoreske straatbeeld versterken.

In het hart van Pont-Audemer staat de reusachtige kerk Saint-Ouen. Het imposante bouwwerk steekt wat af tegenover de rest van het dorp. Waarom staat hier zo’n overdreven grote kerk? De Saint-Ouen zou bedoeld zijn geweest voor Evreux, een andere en grotere stad in Normandië, maar uiteindelijk hier zijn neergezet. De kerk is evenwel één van de grotere historische monumenten van Frankrijk en dus zeker een bezoek waard.

 

Arromanches ligt in het hart van de invasiestranden van juni 1944. De plaats is bekend vanwege de indrukwekkende overblijfselen van de kunstmatige haven die hier tijdens de invasie werd aangelegd. Een unieke plek die veel herinneringen oproept. Zowel mooi als ontroerend. De badplaats Arromanches was bij de invasie een van de belangrijkste strategische doelen van de geallieerden. Ze wilden er een kunstmatige haven bouwen om zo de gelande troepen te kunnen bevoorraden met wapens en munitie. Nog altijd liggen er langs deze stranden vele overblijfselen van de haven, in allerlei – vaak mysterieuze – vormen. De restanten laten zien hoe belangrijk deze plek was voor het herwinnen van de vrijheid van Europa. In de kerkhoven, musea en panorama’s leert u begrijpen wat de inzet was van de Slag om Normandië.

Bij Etretat liggen onvergetelijk mooie, spierwitte krijtrotsen. Vanaf een afstandje lijkt het net of een stenen olifant zijn slurf in de golven van de zee steekt. En daarnaast steekt een enorme rotsige naald fier uit het water op. Een plek om uitgebreid te fotograferen en nooit meer te vergeten. De haven van Etretat ligt ingebed tussen hoge witte kalkrotsen. Tot in de 19e eeuw was deze plek moeilijk toegankelijk en dus heerlijk ongerept. Het landschap was zo bijzonder en authentiek dat veel kunstenaars erop afkwamen en… inspiratie vonden. Isabey was de eerste die de schilderachtige omgeving kwam ontdekken, vanaf de jaren 1820. Claude Monet verbleef hier de hele winter van 1868. U kunt de rotsen vanaf het water bewonderen, maar er zijn langs de kust ook mooie wandelpaden. Klim naar de kalkrots met de naam Falaise d’Amont. Vanaf daar heeft u een geweldig uitzicht op Etretat, u kunt er mooie foto’s maken van de beroemde ‘naald’ en de ‘olifant’.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Adembenemende zichten in Normandie – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende