Kerst in het hart van Lochem- Japie Swings – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden en dranken
  • Uitstappen
  • Kerstdiner : €60

Bijzonderheden

Gemeente Lochem, 11 dorpen en 1 stad. Verscholen in het voor de Achterhoek zo kenmerkende coulisselandschap herbergt de gemeente veel verrassingen. Mooie wandel- en fietspaden doorkruizen bossen, buurtschappen, weilanden en volgen oude waterwegen. Historische bezienswaardigheden, authentieke boerderijen, musea, moderne kunst en levendige dorpskernen wisselen elkaar af.

Gastvrijheid en plezier beleven staat hoog in het vaandel. Jaarlijks organiseren bewoners talloze evenementen. Van exposities, concerten, feesten, fiets- of wandeltochten, diners tot sportieve activiteiten.

In het meest oostelijke deel van de provincie Gelderland vind je de Achterhoek. De gemeente Lochem is gelegen in het Noord-westen van de Achterhoek! Ontdek de gemeente Lochem met zijn 11 dorpen en het stadje Lochem.

Karakteristiek voor de streek zijn de uitgestrekte weilanden met houtwallen – het zogenaamde coulisselandschap. Natuurliefhebbers zijn het er unaniem over eens: de Achterhoek is een van de mooiste regio’s van Nederland! Stap op de fiets of trek je wandelschoenen aan en neem al het moois in je op.

Onze vaste stek

Hart van Lochem

Bierstraat 8
7241 AH Lochem

U vindt het Hart van Lochem aan de Bierstraat, tegen over de grote kerk van Lochem.

Naast ons vindt u het oudste pand van Lochem, gebouwd in 1621. We bevinden ons midden in de binnenstad, omringd door vele gezellige restaurants en cafés en verschillende leuke winkeltjes. Daarnaast worden er in de binnenstad regelmatig gezellige activiteiten georganiseerd, zoals de Keidagen, een 5 daags evenement met muziek en festiviteiten.

Doesburg is echt een stad voor levensgenieters. Ervaar vijfhonderd jaar gastvrijheid bij Stadsbierhuys de Waag (Koepoortstraat 2-4), al sinds 1478 in gebruik als herberg, café en restaurant. Museumliefhebbers kunnen in Doesburg een bezoekje brengen aan het Lalique Museum, vol juwelen- en glaskunst, en het Mosterdmuseum van de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek. Neem hier vooral een potje mosterd mee om thuis van te genieten. Honger? Eet dan echte Dutch Cuisine bij Grand-café Het Arsenaal 1309 (Kloosterstraat 15) in een uniek historisch pand dat onder andere dienst heeft gedaan als nonnenklooster.

Wie op zoek is naar sfeer en charme, is bij de Hanzesteden aan het juiste adres. Elke Hanzestad is uniek, maar heeft dezelfde fijne sfeer. Nergens vindt u een stad als het vierkante Elburg, wat precies 350 x 250 meter groot is binnen de grachten. Het is lastig om een mooiere skyline te vinden dan die van Kampen. En bedevaartoord Hasselt met haar eeuwenoude architectuur is een heerlijk stadje om doorheen te dwalen.

Die bijzondere combinatie van oud en nieuw? Bezoek dan de Hanzesteden! Toen Amsterdam nog maar een klein plaatsje was, waren deze machtige handelssteden aan het water de belangrijkste steden van Nederland. En die rijkdom is nog steeds te voelen. Elke stad heeft zijn eigen unieke vibe, maar ze ademen allemaal de authentieke sfeer zoals alleen een échte Hanzestad die heeft. Reis met ons mee langs negen steden, die allemaal met elkaar verbonden zijn en ervaar de charme van de Hanzesteden!
In Elburg is verdwalen praktisch onmogelijk. Deze bijzondere vestingstad is namelijk vierkant en binnen de grachten slechts 250 x 300 meter! Wie door Elburg loopt, voelt direct de sfeer van de oude vissersstad. Ontdek de eeuwenoude touwslagerij van de familie Deetman (Havenstraat 2), die vandaag de dag nog steeds touwen maakt voor boeren en vissers. Sta oog in oog met de geschiedenis van Elburg in Museum Elburg (Jufferenstraat 6-8) en bekijk typische Elburgse schepen, botters, op Bottermuseumwerf De Hellege (Havenkade 39). Van april tot oktober kunt u zelfs meevaren met een botter! En wie een vissersstad als Elburg bezoekt, moet natuurlijk ook een visje eten bij één van de goede restaurants in de stad. En als u met de kinderen op pad bent, moet u zeker een kijkje nemen bij Zandverhalen (J.P. Broekhovenstraat 9-11), een overdekte zandsculpturententoonstelling.
In de Middeleeuwen gingen mensen al op pelgrimstocht. Vandaag de dag is Hasselt nog steeds een knooppunt voor pelgrimsroutes. Aan uw eigen pelgrimstocht langs de Hanzesteden kan Hasselt natuurlijk niet ontbreken. Hasselt telt ruim 70 prachtige rijksmonumenten, het Oude Stadhuis en Grote Kerk aan de Markt zijn hoogtepunten die u niet mag missen als u van eeuwenoude architectuur houdt. Ook uniek in Hasselt zijn de grachten die dezelfde naam hebben als de grachten van Amsterdam. Wandel langs de beroemde Prinsengracht en Heerengracht, maar dan in Hasselt. Hasselt wordt daarom ook wel klein Amsterdam genoemd.
Shop ‘till you drop in Zutphen! Zutphen is een heerlijke stad om te winkelen en doorheen te struinen. Wandel langs de Wijnhuistoren, over de IJsselbrug, langs de Walburgiskerk en het Oude Bornhof, een hofje aan de Zaadmarkt. Spot tijdens uw wandeling Stolpersteine, stenen die de Joodse inwoners gedenken die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn weggevoerd. Geen zin om te wandelen? Verken Zutphen dan vanaf het water met een fluisterboot.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Kerst in het hart van Lochem- Japie Swings – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende