Koken met Sint-Valentijn – Ilse Van de Velde – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner in zelfkook
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische begeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Een gebied waar de natuur het voor het zeggen heeft. Waar bomen, planten en beesten de baas zijn. Net zoals vroeger. Waar vind je dat nog in Nederland? In de Maashorst. Hét oergebied in Brabant. Baan je weg langs bomen, beken en beesten. Spot de wisent, Tauros en de Exmoorpony, de oerbewoners van het gebied. Beleef de wijst, de natuurparel van het landschap. Ontdek de historische opgravingen en alle andere oerschatten van De Maashorst. Trek stevige wandelschoenen aan en neem je verrekijker mee. Volg je oerinstinct. Luister en ga!

Onze vaste stek:

Overnachten in ‘ t Groen

Familie A. Claassen

Buntweg 1
5409 TB ODILIPEEL

Door de komst van mensen is het natuurgebied in de afgelopen eeuwen flink veranderd. Om het te herstellen, krijgt de natuur nu de ruimte. Ook leven er drie imposante grazers die ervoor zorgen dat het natuurlandschap weer wordt zoals het ooit was, wild, puur en authentiek. Met open plekken en donkere stukken bos. Met kleurrijke heidevelden, drassige poelen en torenhoge bomen. Waar planten en dieren zich helemaal thuis voelen en de mens toeschouwer is. Een écht oergebied dus. Vergeet daarom zeker je verrekijker niet. Met een aangeboren oerinstinct – en een beetje geluk – spot je gegarandeerd een wisent, Tauros of Exmoorpony. 

Gedurende dit weekend laten wij ons verwennen en kunnen we genieten van een aantal streekgerechten waaronder uiteraard een lekkere pannenkoek. We kunnen ook proeven van de Nepalese of Griekse keuken, naargelang de voorkeur van de cliënten. We gaan ook zelf aan de slag. Samen met de cliënten toveren we een heerlijke valentijnsmenu op tafel. 

Hoe organiseren wij ons: 

Op vrijdag worden jullie opgehaald met onze minibus. Afhankelijk van het ophaaluur gaan wij ’s middags ergens iets kleins eten of doen wij een Chinees of Griek. ’s Namiddags doen we een uitstap en ’s avonds gaan wij heerlijk dineren in Uden.

Wij verwelkomen u met een glaasje cava of ander fris en vergasten u tijdens dit weekend op een heerlijke waaier aan verschillende hapjes en lekkernijen. Natuurlijk kunnen de cliënten de travelbutler daarbij helpen.  

De afgelopen jaren zijn in De Maashorst spectaculaire archeologische vondsten gedaan. Zo vonden archeologen vorstengraven uit de vroege ijzertijd, een begraafplaats uit de late prehistorie, het grootste bronsdepot van Nederland uit de Romeinse tijd en een aantal vergeten dorpen uit de middeleeuwen. Tastbare herinneringen uit de (pre)historie die in het huidige landschap nog steeds aanwezig én zichtbaar zijn. Bewonder de oerschatten met een gids of ga zelf op ontdekkingstocht.

Op dit grafveld dat zowel bekend is onder de naam Paalgraven als Zevenbergen werden in de bronstijd en vroege ijzertijd regelmatig mensen begraven. Het ligt een paar honderd meter van het vorstengraf van Oss en werd in 2007 ontdekt. Onder één van deze zeven heuvels vonden archeologen voor de tweede keer in korte tijd een ongewoon rijk vorstengraf van bijna 40 meter.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Koken met Sint-Valentijn – Ilse Van de Velde – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende