Land van Bray

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden en dranken
  • Uitstappen

Het Land van Bray gelegen in het oosten van het departement Seine-Maritime, is een gebied van groene weides, wallenlandschappen en bossen. Aan te raden voor zij die houden van pastorale landschappen! De liefhebbers van boswandelingen kunnen er wandelen in het woud van Eawy, een prachtig beukenbos dat zich uitstrekt over 7000 hectare.

De baai van de Somme, met 7200 hectare de grootste riviermonding van Noord-Frankrijk, is een beschermde plaats samengesteld uit wijde vlakten, duinen, moerassen en schorren volgen er elkaar op. Het Natuurreservaat de Baai van de Somme, gelegen op de weg van trekvogels, en vooral dan het Park van Marquenterre, is een haven van rust voor de talrijke vogels die er een pauze komen nemen. De baai van de Somme is ook bijzonder omdat er een populatie zeehonden verblijft. Om de rijke fauna en flora van de baai van de Somme te ontdekken, worden het Vogelpark van Marquenterre en het Huis van de Baai van de Somme en van de Vogel, gelegen in Lanchères, aangeraden. Het Vogel- en Natuurfestival, dat plaats heeft in de maand april aan de Picardische kust en in Abbeville, biedt conferenties, exposities en uitstappen aan die verband houden met de natuur en de ornithologie

Het staatsbos Lyons-la-Forêt, dat het middeleeuwse dorpje met dezelfde naam omringd, is een uitgestrekt bosgebied van 10 700 hectares, een geheel van beuken met een hoge stam, dat bekend staat als een van de mooiste beukenbossen van Frankrijk.

In dit groene gebied met zijn vele wegen en paden kunt u zich heerlijk opladen, fikse wandelingen maken maar ook paardrijden of mountainbiken.

Het arboretum Les Bordins is een ideaal gezinsuitstapje met de meer dan 13 000 bomen en struiken, verdeeld over 90 soorten uit verschillende continenten! U kunt de rijkdommen van het bos ontdekken dankzij een 3,7 km lang pad.

Midden in het beukenbos ligt de gemeente Lisors, met zijn indrukwekkende onroerend erfgoed. Hier zijn overblijfselen te vinden van een voormalige cisterciënzerabdij, gesticht in de 12de eeuw door de Engelse koning Henri Ier Beauclerc. Maar ook de abdij van Mortemer, waar u tijdens het bezoek het ruime onderkomen uit de 17de eeuw kan bezichtigen, de ruïnes van de abdijkerk en de capitulaire zaal, de noordelijke galerij van de kloostergang, en de duiventil. Neem ook en kijkje in het museum over het kloosterleven, en volg het scenografisch parcours gewijd aan geesten en legendes van de abdij en de streek! 

Een andere bezienswaardigheid is kasteel van Fleury-la-Forêt uit de 17de eeuw, met prachtig gemeubileerde vertrekken, een opmerkelijke keuken, een verzameling antieke poppen en de Franse tuin.

Mers-les-Bains is een charmante badplaats die haar cachet uit de tijd van het pootjebaden weten behouden heeft, met Belle Époque- en Art Nouveauvilla’s die een lijn vormen langs het plein, tegenover het strand. De pier is prachtig bewaard gebleven en is overigens ook geklasseerd als beschermd monument. De plaats is, naast dit wonderlijke badplaatserfgoed, ook voorzien van mooie witte kliffen.

De gekende specialiteit van de regio Picardië is een gegratineerde pannenkoek gevuld met paddenstoelen, kaas en sjalotten. Volgens de traditie wordt er bij de echte Picardische ficelles verse room gebruikt in plaats van bechamelsaus.

De Maroilles, afkomstig van een charmant dorpje wiens naam hij draagt, is een AOC kaas en een zachte koeienkaas met gewassen korst, een exclusief product van de Avesnois en de Thiérarche.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Land van Bray

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende