Vallei van de Perche – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden en dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Het is een regionaal natuurpark van ca. 182 000 hectaren met 126 charmante en oude dorpjes, veel prachtige manoirs, kastelen en unieke bossen. Vanuit een 16e eeuws geklasseerd dorpje, Condeau, hebben we twee lussen uitgetekend die je de Perche laten zien in al zijn charme. Je valt van de ene verbazing in de andere tijdens je vakantie Normandië en komt er tot rust want heel veel toeristen zijn er niet.

Kennismaking met de natuur van de Perche. Deze lus start in Nocé, in een van de mooiste manoirs, waar het Maison du Parc is gevestigd. Daarna trek je verder naar Bellême: mooie dorpjes, veel groen en unieke panorama’s. Je komt ook nog langs een kasteel en een museum. Je eindigt – als er nog tijd over is
Deze lus brengt je langs mooie dorpjes en een unieke natuur naar Mortagne-au-Perche. Het is zowat de belangrijkste plaats van de Perche. Doch als je nog wat verder doorrijdt kom je in een gebied van bos en venen met heel wat vijvers. Daarin ligt een abdij en een bijzonder dorpje. Je rijdt ook nog voorbij een bos met driehonderd jaar oude bomen.
Wellicht heb je niet alles kunnen bezoeken en heb je nog plaatsjes ontdekt die je van dichterbij wilt bekijken?  Er is eveneens een mogelijkheid om nog andere autoroutes te rijden. Bij het terugkeren naar huis kan je nog een leuk stadje bezoeken: La Ferté-Bernard.
Wil je af en toe uitstappen en écht genieten van de prachtige natuur in Normandië? Dat doe je te voet, natuurlijk! Zowat elk plaatsje in de Perche heeft uitgestippelde wandelroutes. Soms staat er een informatiebord bij de parking, een andere keer kan je terecht in het infokantoor voor toerisme. De mogelijkheden zijn groot, van lange tot korte wandelingen, voor beginners en vergevorderden. Iedereen kan van het glooiende heuvellandschap en de uitgestrekte velden genieten. Op die manier kun je van je autoreis een afwisselend geheel maken.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vallei van de Perche – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende