Macedonië – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vlucht naar Skopje
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Geldige identiteitskaart of paspoort

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Alle dranken
  • Uitstappen – kostendelend

Bijzonderheden

 

De Republiek Macedonië is een klein land dat centraal op het Balkanschiereiland ligt. Het is een jong land dat zichzelf in 1991 onafhankelijk verklaarde van het vroegere Joegoslavië. Vrijwel direct na de onafhankelijkheidsverklaring maakte Griekenland bezwaar tegen de naam Macedonië. Dit omdat het noordelijke deel van Griekenland ook onder deze naam bekend staat. Hierdoor moet men in het internationale verkeer het hebben over de “Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië”. Dit wordt vaak afgekort al F.Y.R.O.M. Het naamgeschil is de rede dat Macedonië nog steeds geen volwaardig lid is van de Europese Unie.

Onze vaste stek:

Hotel Karpos****

Hotel Karpos biedt moderne accommodaties met een eigen badkamer, een tv met kabel- en satellietzenders, airconditioning, een minibar en een bureau. Het ligt op 2 km van de stenen brug en de kathedraal in het centrum van Skopje, en tegenover een bushalte.

In de gehele accommodatie kunt u gratis gebruikmaken van WiFi. U kunt ontspannen in de sauna, een massage boeken of trainen in het fitnesscentrum.

Het restaurant beschikt over een terras. Er wordt elke ochtend een ontbijtbuffet verzorgd.

Hotel Karpos bevindt zich op respectievelijk 2,5 en 25 km van het busstation en de luchthaven van Skopje. Er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar, zowel binnen als buiten. U wandelt in nog geen 10 minuten naar een winkelcentrum.

De geschiedenis van Macedonië en de regio Macedonië in Griekeland loopt wel ongeveer gelijk. De regio werd in de oudheid bewoond door de Thacisch en Illiyrische stammen. Tot de regio behoorden het huidige Macedonië, de regio Macedonië in Griekenland en een deel van het huidige Bulgarije. Dit deel van het Balkanschiereiland werd in de tweede eeuw voor Christus ingenomen door de Romeinen. Vanaf de zesde tot de veertiende eeuw is het onderdeel van het Byzantijnse Rijk om van de veertiende tot het Ottomaanse Rijk te behoren. In het begin van de twintigste eeuw vond er de eerste opstand tegen dit regime plaats. Deze opstand staat bekend als de Illindenopstand. Niet lang erna zouden er verschillende Balkanoorlogen plaatsvinden. Na deze oorlogen wordt een deel van Macedonië bij Griekenland gevoegd en een deel bij Servië. Het huidige Macedonië werd op deze manier onderdeel van het Koninkrijk der Serviërs, Kroaten en Slovenen. Na de Tweede Wereldoorlog werd Macedonië onderdeel van Joegoslavië waar het zich uiteindelijk in 1991 onafhankelijk van verklaarde.
Tegenwoordig is Macedonië een veilig en rustig land dat een steeds populairder wordende vakantiebestemming aan het worden is. 

De bekendste en belangrijkste bezienswaardigheden van Macedonië bevinden zich in de buurt van het Meer van Ohrid. Rond dit meer, dat volgens sommige bronnen het oudste meer van Europa is, zijn er tal van historische maar ook natuurlijke bezienswaardigheden te vinden. Een deel van deze bezienswaardigheden zijn ook opgenomen op de werelderfgoedlijst van de Unesco.
Een populaire toeristische trekpleister is het klooster van St. Naum. Dit klooster bevindt zich aan het meer van Ohrid in de buurt van de bron van de Drin net aan de grens met Albanië. Bij de plaats Kruševo zijn er twee herdenkingsmonumenten te vinden. Bovenop de heuvel staat het Ilindenmonument, ook wel bekend als Makedonium, Dit monument herinnert aan de Ilindenopstand in het begin van de twintigste eeuw. Niet al te ver hiervandaan is een monument opgericht voor de Macedonische zanger Toše Proeski.


Wat je tijdens een bezoek aan Macedonië zeker niet mag overslaan zijn de nationale parken. Het Mavrovo National Park, het Pelister National Park en het Galičica National Park. In deze parken komt een bijzondere variatie aan flora en fauna voor. Tijdens een bezoek aan één van deze parken is de kans groot dat je slangen, schildpadden, vossen en allerlei verschillende vogelsoorten tegenkomt. Als je geluk heb kun je er ook wolven, lynxen en beren zien.
Ook in de  hoofdstad Skopje zijn er tal van bezienswaardigheden te vinden. De bekendste zijn de stenen brug, de St. Spaskerk, de Oriental Bazar, het Macedonisch museum, Fort Kale en de verschillende monumenten opgericht ter ere van moeder Theresa.

Macedonië heeft een gematigd landklimaat met warme zomers en koele wintermaanden. Toch liggen de zomer- en wintertemperaturen in Macedonië minder ver uit elkaar dan dat je normaal gesproken zit bij een landklimaat. Dit heeft te maken met de beschermde ligging van het land op het Balkanschiereiland. In de zomermaanden ligt de gemiddelde temperatuur net iets onder de 30°C. Op de hoger gelegen delen van het land zal dit gemiddelde enkele graden lager liggen.  De sneeuw die hier in de wintermaanden valt kan soms wel tot mei of juni blijven liggen.

De gemiddelde neerslag is redelijk gelijkmatig over het jaar verdeeld. Alleen in de laatste twee maanden van het jaar en de lentemaanden ligt de gemiddelde jaarlijkse neerslag wat hoger. In sommige delen van Macedonië kan het in de zomermaanden zo droog zijn dat er bijna geen bloemen en planten meer groeien in de zomermaanden. In de winterperiode kan het met name in de hoger gelegen delen van het land flink sneeuwen. Dit maakt Macedonië een geschikt wintersportland.

Voor een bezoek aan Macedonië dien je in het bezit te zijn van een paspoort of identiteitsbewijs dat nog minimaal drie maanden geldig is.  Macedonië is echter nog geen onderdeel van de Europese unie. Voor een reis naar Macedonië heb je geen bijzondere inenten of vaccinaties nodig.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Macedonië – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende