De Soeks van Marrakech – Japie Swings

Inbegrepen

  • Vlucht vanuit Brussel naar Marrakech
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Reis en annualtieverzekering

Bijzonderheden

Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land vormt een poort naar het Afrikaanse continent en is de toegangspoort tot Europa vanuit Afrika. Marokko heeft een constitutionele monarchie. De huidige koning is Mohammed VI, die in 1999 de troon besteeg. 

De hoofdstad van het land is Rabat, gelegen aan de rivier Bou Regreg. De grootste en belangrijkste stad van Marokko is Casablanca. De bevolking, met een totaal aantal inwoners van 34.272.987, bestaat voornamelijk uit de etnische groepen der Berbers en Arabieren, met daarnaast minderheden van Joodse en Europese en Afrikaanse afkomst, waaronder Spanjaarden, Fransen, Algerijnen. De officiële landstaal is het Arabisch, met plaatselijke dialecten als het Derija en Berbers. De tweede taal van Marokko is het Frans.

Marokko is een smeltkroes van Arabische en Afrikaanse culturen, een exotische plek waar de oude wereld nog springlevend lijkt en waar de lucht naar kruiden geurt. Van eeuwenoude bouwwerken tot indrukwekkende natuurwonderen, Marokko heeft het allemaal.  Marrakesh is één van de populairste bestemmingen van het land. De koningsstad staat bekend om de drukke soeks en de kronkelende straatjes in het middeleeuwse centrum. Verdwaal hier in het magische labyrint van steegjes en ontdek verborgen plekjes en geheime tuinen die onaangetast lijken door de moderne tijd.

Dit land doorkruis je niet, je moet er in verdwalen en het beleven met al je zintuigen.

Verdwaal in de oude medina

De meeste bezoekers starten hun bezoek aan Marrakesh in de medina, het oude stadsgedeelte. Een chaotische menigte vult er de smalle straatjes die opvallend goed op een doolhof lijken. Je hoort er marktkramers kibbelen, muzikanten spelen en je ziet er artiesten en slangenbezweerders optreden. De medina van Marrakesh is een aanval op de zintuigen en dat maakt deze plek net zo magisch.

Djemaa el Fnaa

Begin je wandeling door de medina op Djemaa el Fna, het hoofdplein van Marrakech. Het plein is altijd heel levendig. Van de vroege ochtend tot de late avond vind je er allerhande kraampjes, souvenirwinkeltjes, eettenten en entertainers van alle soorten. Op het bruisende Djemaa el Fna kan je uren rondlopen zonder je te vervelen. Het plein staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voorzie zeker één avond om hier rond te lopen en de typisch Marokkaanse gerechten te proeven.

De Mouassine-fontein

Net om de hoek, vlak voor de moskee, prijkt de historische zestiende-eeuwse Mouassine-fontein. Aan het begin van de 20e eeuw stonden er tachtig gelijkaardige fonteinen in de medina. Elke wijk in Marrakech had toen zijn eigen fonteinen waarvan het water gebruikt werd om te koken, openbare baden te vullen en boomgaarden en tuinen te onderhouden.
De Mouassine-fontein, die versierd is met gedetailleerd houtsnijwerk, is een uitzonderlijk goed bewaard gebleven exemplaar. De lokale bevolking gebruikt de plek nog steeds als ontmoetingsplaats en ook de wol wordt hier gedroogd.

Joodse begraafplaats van Miaara

De goed bewaarde joodse begraafplaats van Miaara strekt zich uit over een groot gebied en ligt bezaaid met witgekalkte en zandkleurige graven. Het is de grootste joodse begraafplaats van het land en ze is erg belangrijk in de joodse wereld omdat hier veel beroemde joodse spirituele leiders, zogenaamde Tsadikkims, begraven liggen.
Bezoekers zijn welkom en mogen op een respectvolle manier tussen de graven wandelen in ruil voor een kleine donatie. Vergeet niet om je handen te wassen in de kleine fontein naast de ingang voordat je weer vertrekt. De plek heeft een interessante geschiedenis. Marrakesh had vroeger een aanzienlijke joodse bevolking, maar tegenwoordig wonen er nog slechts een paar honderd in de stad en slechts enkelen van hen wonen nog in het Joodse Mellahkwartier.

Wij verblijven in de prachtige

Riad Marana Hotel & Spa

10 Derb Ahmer – Quartier Laksour – Marrakech Medina, Medina, 40000, Marrakesh, Marokko

Riad Marana Hotel & Spa is goed gelegen in het centrum van Marrakesh, en biedt kamers met airconditioning, een gedeelde lounge, gratis WiFi en een terras. De accommodatie ligt op 8 minuten lopen van Koutoubia-moskee, 2,5 km van Majorelletuin en 18 minuten lopen van Bahia-paleis. De accommodatie biedt roomservice, een conciërgedienst en excursies boeken voor gasten. Alle kamers bij het pension hebben een patio. De eigen badkamer is uitgerust met een douche, gratis toiletartikelen en een haardroger. Alle kamers bij Riad Marana Hotel & Spa hebben beddengoed en handdoeken.

De Menara-tuinen

De Menara-tuinen werden in de 12e eeuw aangelegd in opdracht van de Almohadische kalief Abd al-Mu’min. Je wandelt hier tussen de fruit- en olijfbomen en rondom een kunstmatig meer. Het water in dat meer komt uit de bergen zo’n 30 kilometer verderop en wordt aangevoerd via een oud hydraulisch systeem. Dé blikvanger in de tuin is een zestiende-eeuws paviljoen. De Marokkaanse sultan Abderrahman verbleef tijdens de zomermaanden vaak in de Menara-tuinen van Marrakech en gaf in 1869 de opdracht om het paviljoen te renoveren.

 

Bij inschrijving moet je een geldig internationale reispas hebben.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De Soeks van Marrakech – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende