De hunnebedden van Drenthe – Wilfried Meganck – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden en drank Uitstappen

Bijzonderheden

Tussen de provincies Gelderland en Groningen ligt de levendige provincie Drenthe. De afwisseling tussen boeiende musea, prachtige en uitgestrekte natuurparken en historische bezienswaardigheden zoals die tientallen hunebedden zorgen ervoor dat er voor iedereen wel wat te doen of te beleven is. Het dierenpark Emmen zorgt in ieder geval voor plezier voor zowel jong als oud. Een andere trekpleister is het kamp Westerbork. Een droevig deel uit onze geschiedenis wordt hier belicht. Verder vind je in dit boeiende deel van Nederland de oudste kano ter wereld en het beste race circuit.

Hunebedden
Drenthe staat heel bekend om zijn vele hunebedden die her en der over de landschappen liggen verspreid. Een andere veel genoemde benaming voor deze stenen bouwwerken is ook wel Dolmen. Vaak staan er een aantal enorme stenen rechtop waarop een plat exemplaar gelegd is. Vaak bevindt de ingang zich aan de zuidzijde. De hunebedden werden in de nieuwe steentijd hoogst waarschijnlijk gebruikt als grafkamers. De grootste hunebed is te vinden bij de plaats Borger. Het is te vinden naast het Hunebedcentrum.

Wij zijn te gast in :

Wapen van Exloo

Hotel ’t Wapen van Exloo ligt op een rustige locatie in de omgeving van Exloo, op 15 minuten rijden van Emmen. Het hotel biedt ruime accommodatie met een balkon en gratis privéparkeergelegenheid.

Alle kamers bieden airconditioning, een eigen badkamer en een televisie. Er is gratis WiFi beschikbaar in het gehele gebouw.

Het restaurant van het hotel is dagelijks geopend en serveert traditionele Nederlandse gerechten bereid met streekproducten.

Er zijn vele wandel- en fietsroutes in de directe omgeving van ’t Wapen van Exloo. Dierenpark Emmen ligt op 20 minuten rijafstand. Het Drents Museum ligt 30 kilometer verderop en het TT-Circuit kan in 30 minuten rijden bereikt worden.

Dierenpark Emmen
Deze dierentuin werd in 1935 opgericht door Willem Oosting. De dierentuin is opgedeeld in verschillende werelddelen met de daarbij behorende dieren. Regelmatig zijn er verschillende show te bezichtigen of kun je meekijken tijdens het voeren van de dieren. Op de website is een goed overzicht gemaakt van de dieren die je er kunt treffen.

 

Assen
De meeste autorace liefhebbers noemen de plaats Assen in één adem met de TT Assen. Op het circuit van Assen worden jaarlijks de snelste motorraces van ons land gehouden. De eerste race in Assen werd in 1925 gereden. Alleen was dit niet op het circuit, maar langs de dorpjes over klinkerwegen. Het huidige circuit is geopend in 1955.

Kamp Westerbork
Een niet zo fraai stukje geschiedenis is te vinden in Kamp Westerbork bij de plaats Hooghalen. Hoewel het park meerdere functies heeft gehad zoals als vluchtelingenkamp en militair kamp, is het het bekendst geworden als Joods doorgangskamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hiervandaan werden duizenden Joden naar vernietigingskampen gedeporteerd. De laatste gevangenen werden er op 12 april in 1945 bevrijd door het Canadese leger. In het Herinneringscentrum wordt meer over dit stuk van de geschiedenis verteld.

Zuidlaardermarkt
Veel paardenliefhebbers bezoeken jaarlijkse deze zeer bekende markt in Zuidlaren. Hier worden als sinds het jaar 1200 paarden verhandeld. Zelfs mensen uit omliggende landen zoals Polen, Italië en Denemarken bezoeken de Zuidlaardermarkt met enige regelmaat. Naast de paarden worden er ook andere dieren en waren verkocht. De markt heeft een lengte van ongeveer vier kilometer.
Kasteel van Coevorden
Het enige kasteel van de provincie Drenthe is te vinden bij Coevorden. Het werd omstreeks 1024 gebouwd als burg voor ambtenaren. Later in 1522 werd het rigoureus verbouwd en aangepast. Daarna is het in gebruik geweest als ziekenhuis, gouverneurshuis en als gemeentehuis. Tegenwoordig is het kasteel in gebruik als hotel, restaurant en feestgelegenheid waaronder trouwerijen.

Nationale Parken
Drenthe kent drie flinke Nationale Parken. Het 61 km² tellende Nationale Park Drents-Friese Wold met dorpjes als Appelscha en Wapse. Het Nationale Park Dwingelderveld is iets kleiner. Dit park telt een kleine 37 km². Bijzonder aan dit park is het verhoogde wandelpad en het aantal vennen. En als derde park het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Op ruim 100 km² zijn maar liefst 16 dorpen te vinden.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De hunnebedden van Drenthe – Wilfried Meganck – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende