Het verhaal van het Roode Hert – Kris Van Den Spiegel

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische begeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen
  • Reis en annualtieverzekering

Er zijn maar weinig plekken waar je zo’n ongeschonden oud cultuurlandschap vindt als het Reestdal. Wie het eeuwenoude beekdal bezoekt, zet echt even een stap terug in de tijd. Rondom het grensriviertje de Reest ligt een uitnodigend esdorpenlandschap met een heel eigen karakter.

Quinten vertelt in een notendop het verhaal van het Reestdal en waarom het eruit ziet zoals het eruit ziet. “Wat het Reestdal heel bijzonder maakt, is dat de beek nog in zijn oorspronkelijke vorm door het landschap slingert. Veel rivieren zijn ooit rechtgetrokken, maar dat is bij de Reest nooit gebeurd. Het landschap ziet er daardoor nog puntgaaf uit. Oude kerkenpaden en eeuwenoude hakhoutbosjes zijn nog te herkennen en het landschap kenmerkt zich door kleine kavels, kleine akkers en kleine buurtschappen.”

Door het boerenleven dat eeuwenlang hetzelfde is gebleven, is er een afwisselend landschap ontstaan met natte hooilanden, akkers, houtwallen, heidevelden en bossen. De dotterbloemhooilanden met de gele gloed kenmerken het Reestdal. Ook de akkers met korenbloemen kom je veel tegen in het gebied. In de zomer kleuren de velden prachtig blauw.

Onze vaste stek:

Het Roode Hert***

Hessenweg 41 (N340), 7722 PJ te Dalfsen

 

In de bruisende stad Zwolle gaat een rijke geschiedenis hand-in-hand met moderne kunst en hippe koffiebars. In het prachtige centrum dat omringd is door een stervormige stadsgracht kun je uren wandelen, shoppen, eten én culturele hotspots en festivals bezoeken. Door de vele studenten, creatieve ondernemers en vriendelijke bewoners voel je je er snel thuis.Binnen de Zwolse stadsgracht en stadsmuren vind je de eeuwenoude Sassenpoort en de Peperbus. Bezoek ook Velden in de Boeren, de hippe boekwinkel in de 15e-eeuwse Broerenkerk, laat je culinair verwennen bij de vele mooie restaurants die Zwolle rijk is, dompel je onder in de wereld van de beeldende kunst in Museum de Fundatie of plof met een cocktail neer op het Zwolse stadsstrand.

In Dalfsen bestaat het nog: ruimte en aandacht voor natuur en cultuur. Wie een ritje langs de lanen met monumentale landgoederen en bomen maakt rond Dalfsen snapt meteen de vergelijking met ‘groene parel aan de Overijsselse Vecht’. Niet voor niks heeft de bekende acteur en kunstenaar Jeroen Krabbé deze inspirerende omgeving gekozen voor zijn buitenverblijf. Dalfsen werd al eens uitgeroepen tot Groenste Dorp en Groenste Kleine Stad.

Dalfsen, bekend van de Blauwe Bogenbrug en De Zwevende Kei, kent veel gezichten. Kom dichter bij de rivier en maak een wandeling in het landschap rond de oevers van de Vecht. Er zijn routes voor gezinnen, zoals een speurtocht naar de Schat van Dalfsen en routes voor de geoefende wandelaars door de bosrijke omgeving van Dalfsen. Je kunt ook in de buurt blijven en flaneren langs het Waterfront waar je Theater en Grand Café De Stoomfabriek natuurlijk niet overslaat!

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het verhaal van het Roode Hert – Kris Van Den Spiegel

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende