Vier Kerst in de Vlaamse Ardennen – Wilfried Meganck – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische begeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden – Kerstdiner €50
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

De schietspoelbourgeoisie’, zo noemden de Ronsenaars de textielbaronnen, die Ronse in het begin van de 20ste eeuw op de kaart hebben gezet. In het interbellum kon je meer dan 500 fabrieken en weverijen tellen in dit stadje. Hun nalatenschap zien we in Must, het textielmuseum bij de Hoge Mote met z’n unieke collectie historische weefmachines.

Hotel Prinsenhof***

Kruisstraat 28, Ronse

Hotel Prinsenhof is gelegen op wandelafstand van het historisch centrum van Ronse. Het hotel beschikt over een ruime private parking. Er is vlakbij een bushalte.

Hou je van wandelen of fietsen, dan kun je vanaf het hotel vertrekken voor een gezellig tochtje in de Vlaamse Ardennen. Achteraf kun je je tegoed doen aan de culinaire hoogstandjes van verschillende restaurants in de buurt.

Het toerisme in Ronse neemt de laatste jaren een hoge vlucht. De Hoge Mote, het onthaalcentrum van de toeristische dienst ligt centraal in het historisch centrum en is zonder twijfel een grensverleggend onthaal- en belevingscentrum. Het is een erfgoedparel met verrassende hedendaagse accenten.  Laat je verrassen en overtuig jezelf van een weekendje Vlaamse Ardennen. Wij zorgen voor de rest.

Ook de riante huizen in Amsterdamse art-decostijl, die we op het nabijgelegen Mouroitplein zien, zijn een erfenis van deze welgestelde textielheren. Ze werden ontworpen door jonge Belgische architecten die hun inspiratie vonden in de Nederlandse hoofdstad. In deze vorm van art deco ligt het accent op een creatief lijnenspel met bakstenen. Voor we verder de stad intrekken, kopen we twee smaakkaarten in de Hoge Mote. De ideale manier om Ronse ‘letterlijk’ aan de tand te voelen. Want wat is er leuker dan een stadswandeling, afgewisseld met culinaire intermezzo’s?

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vier Kerst in de Vlaamse Ardennen – Wilfried Meganck – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende