Rondreis Oezbekistan & Kirgizië (Kirgistan)- Japie Swings

Inbegrepen

  • Vluchten vanuit Brussel – eindbestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Verblijf in hotels, guesthouses en yurtkampen o.b.v. logies/ontbijt.
  • Het programma zoals voorzien
  • Treintickets Khiva – Boechara, Boechara – Samarkand, Samarkand – Tashkent incl. plaats reservering in de 2e klas.
 

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken en uitstappen

Bijzonderheden

In samenwerking met   Umida Abdurakhmonova Créatrice de voyages Silk Road Destinationsä C.A.T.I.A.   Tel: + 99866 231 05 48 Dir: +998 94 989 11 24 (WhatsApp, Telegram) Email: umida@silkroaddestinations.com Address: 1, place Kuk-Saray, 140157, Samarkand, Ouzbékistan Web site: www.fr.silkroaddestinations.com

Bloeddorstige roversbendes. Langsmarcherende legers. Woestijnen zonder einde. Onbegaanbare gebergten. Extreme koude. Demonen. Het zijn slechts enkele van de gevaren die loeren langs de 8000 kilometer lange route van China in het oosten naar Europa in het westen. Maar aan het einde van de zijderoute wacht de karavanen een rijke beloning. Ga mee met de karavaan over de zijderoute en kijk hoe deze handelsweg in 1600 jaar veranderde.

Op de markten in het Romeinse Rijk betalen de klanten grote bedragen voor Chinese zijde. De Romeinen hebben geen idee hoe de stof wordt gemaakt, maar zijn dol op de knisperende, lichte stof uit het oosten. De handelaren kunnen de enorme vraag ernaar niet aan. Begin 1e eeuw na Christus is de zijdeprijs dan ook zo hoog dat de Romeinse keizer Tiberius zich beklaagt over het grootverbruik: ‘In de vorm van betaling voor oppervlakkige zaken gaat ons geld naar vreemde landen en zelfs naar vijanden.’ Maar de Chinezen spinnen garen bij de delicate stof. Voor hen betekent de zijderoute een terugkeer naar onmetelijke rijkdom.

Rondreizen door Oezbekistan en Kirgizië in één combi reis? Prachtige turkooizen minaretten, medresse’s (madrassa’s) met gekleurde mozaïeken en bazaars vol met meloenen en granaatappels. Oneindig groene vlaktes, felblauwe meren en wilde dieren. Oezbekistan en Kirgizië is dé perfecte combinatie tussen fascinerende cultuur en schitterende natuur. Deze volledig georganiseerde rondreis brengt je langs al het moois dat zowel Oezbekistan als Kirgizië te bieden hebben. Oezbekistan met een gids bezoeken kan! Zodat je zeker niets mist. Onze ervaren Engelssprekende gidsen vertellen je alles over de interessante geschiedenis en geven je een goed inzicht in de eeuwenoude cultuur van deze nu nog onontdekte landen.

Dag 1:

Aankomst in Urgench.

Transfer naar het hotel in Khiva.

Khiva is gelegen in het uiterst westen van het land. Hierdoor wordt een bezoek aan Khiva nog wel eens overgeslagen. Ontzettend jammer, want Khiva was vroeger een belangrijke karavaanstad. Vandaag de dag kun je dat nog steeds terugzien. De kleine stad voelt bijna aan als één groot openluchtmuseum.

Dag 3 :

In de ochtend, transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Boechara. Reizen met de trein is een ideale manier om het land te verkennen! De treinen zijn modern, snel en comfortabel. Onderweg kun je rustig achterover leunen en genieten van het prachtige uitzicht. Transfer naar het hotel in Boechara. Boechara was in vroegere tijden een zelfstandige staat en in alles is nog te zien dat deze stad een rijke historie heeft. Vol prachtige, met mozaïek ingelegde bouwwerken waar je ogen tekort komt. Naast het sprookjeachtige straatbeeld en bazars mogen de andere highlights niet ontbreken: Wij raden ook zeker een bezoek aan het Mausoleum van de Samani Dynastie, het beroemde Kalon ensemble, het Ark fort, de Kalyan minaret en moskee, maar ook de madrassa Miri-Arab / Ulugbek / Chor-Minor en Abdulazizkhan, de Magoki-Attori moskee, trade koepels en het Lyabi Hauz complex aan. Je kunt Boechara bezoeken onder begeleiding van onze lokale, Engelssprekende gids tijdens de optionele excursie Boechara of het 2-daags excursiepakket Boechara.

Dag 4:

Verblijf in Boechara. Een extra dag in Boecara leent zich uitstekend voor een bezoek aan het zomerpaleis van de laatste Emir van Boechara. Het paleis is een mengeling van vele stijlen, vol luxe en rijkdom. Je kunt je hier helemaal inbeelden hoe het rijke leven aan het hof moet zijn geweest. Je kunt het zomerpaleis bezoeken onder begeleiding van onze lokale, Engelssprekende gids tijdens de optionele excursie zomerpaleis Boechara.

Dag 5:

In de ochtend, transfer naar het station voor vertrek van de trein naar Samarkand. Transfer naar het hotel in Samarkand. Samarkand staat bekend als één van de belangrijkste steden aan de oude zijderoute. In tegenstelling tot de hoofdstad Tashkent, proef je in Samarkand nog het oude Oezbekistan. De stad staat vol met imposante bouwwerken waar het Registan plein de bekendste van is. Vroeger was dit een zanderig marktplein, maar tegenwoordig bevinden zich drie van de bekendste madrassa’s van het land die in 2001 aan de UNESCO werelderfgoed zijn toegevoegd.

Dag 6 :

Verblijf in Samarkand. Tijdens je verblijf in deze oude hoofdstad lijk je tijd te kort te komen. De vele indrukwekkende bouwwerken wisselen elkaar af. Helaas liggen deze verspreid over de stad waardoor het reizen tussen de bezienswaardigheden wat meer tijd kan kosten. Je kunt Samarkand bezoeken onder begeleiding van onze lokale, Engelssprekende gids tijdens de optionele excursie Samarkand of het optioneel 2-daags excursiepakket Samarkand .

Dag 7:

Verblijf in Samarkand. Tijdens je verblijf in deze oude hoofdstad lijk je tijd te kort te komen. De vele indrukwekkende bouwwerken wisselen elkaar af. Helaas liggen deze verspreid over de stad waardoor het reizen tussen de bezienswaardigheden wat meer tijd kan kosten.

Dag 8:

Verblijf in Samarkand. Aan het eind van de middag naar het station voor vertrek van de hogesnelheidstrein naar Tashkent. Transfer naar het hotel.

Dag 9:

Verblijf in Tashkent.

Tashkent is als hoofdstad van Oezbekistan een stad van contrasten. Een modern zakelijk district met strakke glazen congresgebouwen en brede 6 baans wegen wisselen een oud centrum af, met daartussen de duidelijke Sovjet invloeden. Wij raden zeker een bezoek aan het Khast-Imom complex en de Chorsu Bazar in de oude stad aan. Maar ook het centrum is zonder meer een bezoek waard, hier zul je het Amir Temur plein en het plein van de onafhankelijkheid gaan bekijken.

Dag 10:

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bishkek. Bij aankomst op de luchthaven word je opgewacht door onze lokale collega voor de transfer naar het verhuurstation. Hier krijg je uitgebreid uitleg over jullie voertuig en de rondreis onderweg.

Verblijf in een hotel in Bishkek.

Dag 11:

Na het ontbijt vertrek je naar de Burana Tower, gelegen op ongeveer 80 K.M. (1,5 uur rijden) van de hoofdstad. Hier kun je de toren beklimmen en genieten van het uitzicht. Je vervolgt de reis naar Chon Kemin waar je in een guesthouse midden in de natuur overnacht. Bij aankomst kun je in deze omgeving prachtig wandelen en eventueel paardrijden. Verblijf in een guesthouse op basis van logies/ontbijt.

Dag 12:

Na het ontbijt vertrek je richting Semienov gorge, gelegen in aan de noordkust van Issyk-Kul. De Semienov gorge wordt gezien als de belangrijkste attractie van het Issyk-Kul meer. Neem hier zeker de tijd om een mooie wandeling te maken. Je vervolgt de rit naar Karakol voor een bezoek aan de beroemde Russische Orthodoxe kathedraal en Dungan moskee. Verblijf in een hotel in Karakol op basis van logies/ontbijt.

Dag 13:

Na het ontbijt vertrek naar Jety Oguz , voor een bezoek aan de indrukwekkende “Seven Bulls”. Hier kun je een wederom een mooie wandeling maken. Vervolg van de route richting Kochkor. Onderweg raden wij zeker nog een stop aan bij de sprookjesachtige Skaza canyos. Verblijf in een guesthouse in Bokonbaevo op basis van logies/ontbijt.

Dag 14:

Na het ontbijt vertrek richting Son Kul dat prachtig gelegen is op 3.000 meter hoogte. Bij aankomst in het kamp leer je meer over het traditionele nomaden bestaan. Je krijgt hier de gelegenheid voor een mooie wandeling, je kunt gaan paardrijden of een demonstratie van traditionele paarden spellen bij wonen. Verblijf in een Yurt kamp op basis van logies/ontbijt.

Dag 15:

Na het ontbijt in de yurt vertrek je terug richting Bishkek via de Boom gorge. Verblijf in een hotel in Bishkek op basis van logies/ontbijt.

Dag 16:

Naar huis

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Rondreis Oezbekistan & Kirgizië (Kirgistan)- Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende