Rondrit doorheen Duitsland – Oostenrijk en Slovenie

Inbegrepen

  • Transfer in twee dagen naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Heen en terugreis op basis van ontbijt ( twee dagen )
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen.

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

   

Tijd voor actie! De behoefte aan beweging in de buitenlucht is nog nooit zo groot geweest. Volgens de nieuwe reistrends hebben we zin in een actief avontuur in de natuur: een vakantie waarin we eindeloos kunnen fietsen, wandelen, suppen of kajakken in de gezonde buitenlucht. Lekker genieten van het buitenleven dus!

Het meer van Bohinj ligt in het noordwesten van Slovenië in de Bohinj Vallei. Het ligt aan de rand van het Triglav National Park en wordt omgeven door de fantastisch mooie Julische Alpen. Het meer van Bohinj en de omgeving er van, is een waar paradijs voor wie op zoek is naar een plek waar je op en top kunt genieten van de prachtige natuur die Slovenië te bieden heeft.

6 – 7 en 8 oktober 2023 –  Duitsland – Tubingen Wald

8 – 9 en 10 oktober –  Duitsland – Chiemsee

10 – 11 en 12 oktober  – Slovenië – Triglav

12 – 13  en 14 oktober – Oostenrijk – Pongau

14 – 15 en 16 oktober – Duitsland – Vallei van de Tauber

De Republiek Slovenië heeft een oppervlakte van 20.251 km2 en grenst in het noorden aan Oostenrijk, in het noordoosten aan Hongarije, in het zuiden aan Kroatië en in het westen aan Italië. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt in centraal Slovenië aan de rivier Ljubljanica, die even verderop mondt in de rivier Sava. In Slovenië liggen 28 toppen en bergen van over de 2.500m, met 2.864m is Triglav de hoogste. Het alpengebied bestaat uit drie berggroeperingen: de Juliaanse Alpen, Kamnik Alpen en de Karavanken. Ook vindt men in Slovenië en dat bijzonders in het karstgebied van het Dinari bergmassief, rond de 6.500 grotten van welke zo’n 20 ingericht zijn voor bezoekers. De bekendste is de Postojna grot (19.5 km lang). Het best toegankelijk zijn de Skocjanske grotten die door UNESCO in de lijst van beschermde werelderfgoed is opgenomen.

Langs de rand van de westelijke Paninska laagte verlopen vele natuurlijke bronnen en rivieren en bevinden zich talrijke thermale en minerale wateren. Van zestien bronnen werden wellness centra en thermale baden opgericht, de bekendste zijn de Thermale baden Catez.
Slovenië wordt in de volgende regio’s verdeeld: Dolenjska en Bela Krajina, Gorenjska, Ljubljana en omgeving, Primorsko Kraska en Notarnje Kraska, Prekmurje en Stajerska (Steiermark). Dolenjska en Bela (witte) Krajina bestaan voor het grootste gedeelte uit bosachtige gebieden.

GUEST HOUSE REPNIK***

Guest House Repnik ligt in het bergstadje Kamnik, beschikt over een eigen restaurant en biedt gratis leenfietsen. Het heeft accommodaties met gratis WiFi en airconditioning.

De kamers beschikken over een kluisje, een minibar en een eigen badkamer met een douche. Sommige kamers zijn ook voorzien van een flatscreen-tv met kabelzenders.

Bij Repnik Guest House en in de omgeving kunt u tal van activiteiten ondernemen, zoals fietsen, wandelen en paardrijden. De accommodatie bevindt zich op 3 km van een golfbaan en op 18 km van een skilift.

Voor eten en drinken is er een à-la-carte-restaurant en een bar met livemuziek.

Het pronkstuk van de Europese Alpen, een meesterwerk der natuur of een stukje paradijs op aarde… dat zijn de beschrijvingen die worden gegeven aan de machtige bergwereld van de Julische Alpen. Natuurlijk verschilt de mening van mens tot mens maar in al deze beschrijvingen zit een stukje van waarheid. Dit bergmassief (Sloveens: Julijske Alpe) is door vele schrijvers, bergbeklimmers, geografen en natuurliefhebbers geprezen tot een fantastisch mooi stukje Alpen. De Julische Alpen bevinden zich op de grens van Slovenië en Italië, waarvan het grootste deel zich op Sloveens terrein bevindt. Het gebied wordt gekenmerkt door majestueuze bergtoppen, steile beboste valleien, turquoise rivieren, kraakheldere gletsjermeren, watervallen en weelderige alpenweiden. De Absolute koning van de Julische Alpen is Triglav (2864 m), die het symbool van Slovenië is. De berg straalt pure kracht en bewondering uit. Het is dan ook niet vreemd dat de Slavische voorouders Triglav als God van de Hemel, Aarde en Onderwereld zagen. 

Slovenië is een van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt. Van het Sloveense Alpengebied is de in nationaal park Triglav gelegen regio van de Julische Alpen de parel. Park Triglav is een van de oudste nationale parken van Europa en de beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk geweerd wordt.

Dè attractie in het nationaal park is natuurlijk Triglav, met 2864 meter de hoogste berg van Slovenië. De naam betekent driehoofd en komt van de drie toppen van de berg. Het bereiken van de top is een must voor iedere Sloveen. De top is bereikbaar voor de geoefende bergwandelaar.

Bezoekers van nationaal park Triglav zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. Het best ontdek je de attracties, die de natuur je hier biedt, al wandelend of fietsend of misschien wel met een van de meer avontuurlijke activiteiten als paragliden of wildwatervaren.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Rondrit doorheen Duitsland – Oostenrijk en Slovenie

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende