Het minder bekende meer Lake Bohinj – Peter Van Hinsberg

Inbegrepen

  • Transfer in twee dagen naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Heen en terugreis op basis van ontbijt ( twee dagen )
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen.

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Tijd voor actie! De behoefte aan beweging in de buitenlucht is nog nooit zo groot geweest. Volgens de nieuwe reistrends hebben we zin in een actief avontuur in de natuur: een vakantie waarin we eindeloos kunnen fietsen, wandelen, suppen of kajakken in de gezonde buitenlucht. Lekker genieten van het buitenleven dus!

Het meer van Bohinj ligt in het noordwesten van Slovenië in de Bohinj Vallei. Het ligt aan de rand van het Triglav National Park en wordt omgeven door de fantastisch mooie Julische Alpen. Het meer van Bohinj en de omgeving er van, is een waar paradijs voor wie op zoek is naar een plek waar je op en top kunt genieten van de prachtige natuur die Slovenië te bieden heeft.

De Republiek Slovenië heeft een oppervlakte van 20.251 km2 en grenst in het noorden aan Oostenrijk, in het noordoosten aan Hongarije, in het zuiden aan Kroatië en in het westen aan Italië. Ljubljana is de hoofdstad van Slovenië en ligt in centraal Slovenië aan de rivier Ljubljanica, die even verderop mondt in de rivier Sava. In Slovenië liggen 28 toppen en bergen van over de 2.500m, met 2.864m is Triglav de hoogste. Het alpengebied bestaat uit drie berggroeperingen: de Juliaanse Alpen, Kamnik Alpen en de Karavanken. Ook vindt men in Slovenië en dat bijzonders in het karstgebied van het Dinari bergmassief, rond de 6.500 grotten van welke zo’n 20 ingericht zijn voor bezoekers. De bekendste is de Postojna grot (19.5 km lang). Het best toegankelijk zijn de Skocjanske grotten die door UNESCO in de lijst van beschermde werelderfgoed is opgenomen.

Langs de rand van de westelijke Paninska laagte verlopen vele natuurlijke bronnen en rivieren en bevinden zich talrijke thermale en minerale wateren. Van zestien bronnen werden wellness centra en thermale baden opgericht, de bekendste zijn de Thermale baden Catez.
Slovenië wordt in de volgende regio’s verdeeld: Dolenjska en Bela Krajina, Gorenjska, Ljubljana en omgeving, Primorsko Kraska en Notarnje Kraska, Prekmurje en Stajerska (Steiermark). Dolenjska en Bela (witte) Krajina bestaan voor het grootste gedeelte uit bosachtige gebieden.

Onze vaste stek:

Gostisce Jazbec – Boštjan Jazbec
Idrsko 56   5222 Kobarid

Op een bergplateau met een grenzeloos uitzicht op de Kamnik-Savinja-Alpen, zijn de belevenissen onbeperkt. In het hart van het bergland kunt u iedere dag, ongeacht het seizoen, invullen naar eigen wens. Het toeristisch recreatiecentrum Golte is in staat de natuurlijke elementen te combineren met een modern en levendig toeristisch aanbod. Vakanties of dagtochten langs het prachtige Karst-plateau vormen een ervaring die u steeds weer opnieuw wilt beleven.

De alpenstad Kobarid ligt in het hart van de Soča-vallei in het westen van Slovenië. Het is een van de prachtige bestemmingen in Europa die nog niet door de massa is ontdekt. Het stadje heeft prachtige uitzichten op de hoogste Sloveense Alpentoppen, de magische smaragdgroene kleur van de Soča-rivier, een van de mooiste alpiene rivieren ter wereld, talloze mogelijkheden voor een actieve vakantie en een rijk historisch erfgoed.

De stad staat bekend om zijn historische achtergrond met tal van overblijfselen uit de Eerste Wereldoorlog. De 12e Slag om de Isonzo vond plaats in de buurt van Kobarid in 1917, toen het Oostenrijks-Hongaarse leger eindelijk in staat was om in te breken in de Italiaanse frontlinie en het Italiaanse leger op de vlucht te slaan. De evenementen met betrekking tot het Isonzo-front worden gepresenteerd in het Kobarid-museum met een van de beste Sloveense historische tentoonstellingen.

Onderaards avontuur in het Sloveense kolenmijnmuseum

Daal met de mijnlift af tot diep in het onderaardse. Proef in de eetruimte 160 meter onder de grond een mijnwerkerslunch of een unieke culinaire beleving. Maak ondertussen kennis met de bijzonderheden van de mijnbouw van Velenje.

soleerd, midden in het bos, omringd door velden en weilanden, met prachtig uitzicht op de Šaleška-vallei. De boerderij ligt op een hoogte van 618 m op 10 ha grond. Op de boerderij Tuševo bereiden ze uitstekende maaltijden voor besloten groepen en verwennen ze met uitstekend, eigenbereid eten.

Slovenië is een van de acht landen die een deel van de Alpen herbergt. Van het Sloveense Alpengebied is de in nationaal park Triglav gelegen regio van de Julische Alpen de parel. Park Triglav is een van de oudste nationale parken van Europa en de beschermde natuur hier is en blijft ongerept door de duurzame ontwikkeling van het gebied waarbij autoverkeer zoveel mogelijk geweerd wordt.

Dè attractie in het nationaal park is natuurlijk Triglav, met 2864 meter de hoogste berg van Slovenië. De naam betekent driehoofd en komt van de drie toppen van de berg. Het bereiken van de top is een must voor iedere Sloveen. De top is bereikbaar voor de geoefende bergwandelaar.

Bezoekers van nationaal park Triglav zijn onder de indruk van de contrasten tussen de rotsmassieven en heldere meren, watervallen en smaragdgroene rivieren. Het best ontdek je de attracties, die de natuur je hier biedt, al wandelend of fietsend of misschien wel met een van de meer avontuurlijke activiteiten als paragliden of wildwatervaren.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Het minder bekende meer Lake Bohinj – Peter Van Hinsberg

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende