Paardrijden in de Belgische Eifel – Wilfried Meganck

Inbegrepen

 • Transfer naar de plaats van bestemming
 • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

 • Reis-en annulatieverzekering
 • Zakgeld
 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen – paardrijden.

Bijzonderheden

   

Voor deze vakantie zijn wij te gast niet ver van België, namelijk in de Duitse Eifel. Net over de Duitse grens ligt de Eifel, een prachtige streek met talrijke meren, uitgestrekte bossen en groene valleien die ooit gevormd werden door het natuurgeweld van exploderende en lavaspuwende vulkanen. Nu bieden de vele pittoreske dorpjes een zeldzame rust en charme en vormen ze door de uitgebreide waaier aan bezienswaardigheden, sport- en wandelmogelijkheden een toeristische trekpleister voor ons. Wist je dat de Eifel vroeger vulkanen had? De restanten zijn nog duidelijk te zien in de Vulkaneifel met steden zoals Daun en Gerolstein. Deze laatste doet nog denken aan het bruisende bronwater. Steden zoals Monschau, Althenar en Bad Munstereifel klinken je wellicht bekend in de oren. Dit zijn dan ook de grote toeristische trekpleisters. Maar er is meer in de Eifel. Hellenthal is een groot wildpark met roofvogels, gelegen in de bossen en vrij rustig.

Onze verblijfplaats:

Hotel Restaurant Schröder***

Onze 10 gezellig ingerichte hotelkamers zijn allemaal voorzien van huistelefoon, wifi en televisie.

De ruime badkamers zijn voorzien van douche en WC, een haardroger is eveneens ter beschikking.
Het is tevens mogelijk 1 tot 2 bedden bij te zetten in bepaalde kamers (op aanvraag). en wij bieden ook een Familie-Appartement voor max. 5 Personen.

Een kamer is met een ruim terras/balkon.

Geniet van de uitgebreide menukaart in ons gerenoveerd restaurant. als goed weer is profiteer ook van ons terras. Onze chef bereidt met veel liefde en zorg talrijke regionale specialiteiten voor u. Wij bieden een goede keuken waarin iedereen zijn keuze vindt. Wij bieden verschillende seizoensgebonden menu’s als ook gastronomische weekends aan, indien gewenst ook tijdens de week.

Een perfecte start van uw dag met een rijk ontbijt aan een gezellige overdekte tafel.

 

Hier een kleine selectie van onze specialiteiten

 • Hindenbiefstuk met Rodekool, warm fruit en aardappelkroketten ( in het seizoen)
 • Traditionele Franse uiensoep met een toast.
 • Forel met geroosterde amandelen, peterselie-aardappelen en salade.
 • Salade met gebakken aardappelen, uien en gebakken ei
 • Pasta met scampi’s
 • Gebakken aardappel met champignons en spek.
 • Tiroler Schnitzel, met ajuinenn en tomaten overbakken

De Schneifel vormt de hoogste heuvelrug van de Eifel, met een top van 697,3 meter. Dit is de top van de Schwarzer Mann, de op drie na hoogste berg van de Eifel. De Hohe Acht (747 meter) en Ernstberg (698,8 meter) zijn de hoogste bergen waarvan de Ernstberg tevens de hoogste vulkaan is van de (west) Eifel.

De Eifel is uitermate geschikt voor een sport vakantie met haar boslandschap. Men kan hier goed watersporten zoals raften. De bosgebieden zijn ideaal voor mountainbiken en ook voor ontspannende wandelvakanties. Het gebied is lang geleden geologisch gevormd door vulkanische activiteit, de kraters hebben zich naar verloop van tijd gevuld met grond en regenwater. De laatste activiteit is meer dan 1000 jaar geleden maar is ondergronds nog altijd actief.

Deze vulkanische activiteiten hebben als bijkomend nevenverschijnsel dat er koolzuurbronnen ontstonden. Meteen zijn we dan aangekomen bij het eerste stadje dat je in de Vulkaaneifel zeker moet bezoeken: Gerolstein. Die naam klinkt je al niet onbekend in de oren al was het maar door het bronwater dat je kan kopen met dezelfde naam.

De vele mooie bezienswaardigheden en romantische steden zorgen voor een gevarieerd landschap. Vanuit uw verblijf in het Eifel gebied is het een echte aanrader om de natuur op te zoeken en te genieten van het landschap. De door vulkanische activiteit gevormde meren zijn een absolute must see. De steden hebben nog sporen na lang geleden zoals van de tijden van de Kelten en de Romeinen.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Paardrijden in de Belgische Eifel – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende