Vogels spotten in Noord Nederland – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

Fiets- en wandelvakanties worden populairder dan ooit. Sinds de lockdown hebben we het wel gehad met al dat binnenzitten. Tijd voor actie! De behoefte aan beweging in de buitenlucht is nog nooit zo groot geweest. Volgens de nieuwe reistrends hebben we zin in een actief avontuur in de natuur: een vakantie waarin we eindeloos kunnen fietsen, wandelen, suppen of kajakken in de gezonde buitenlucht. Lekker genieten van het buitenleven dus!

Rondreis doorheen het Noorden van Nederland

Deze reis brengt ons naar Flevoland, Giethoorn, Hindeloopen, Leeuwaarden, Nationale Parken van Groningen, Coevoorden, Enschede, Deventer.

Over een afstand van ongeveer 750km

Het Natuurpark
Het park is zo ingericht dat je al snel in de ban komt van het boeiende leven van de dieren. Kilometers lange fiets- en wandelpaden slingeren door het bosrijke terrein.  Voor kinderen is er ook voldoende te zien en te beleven. Zij kunnen hun kennis bijspijkeren met een speurtocht of rugzakroute, of zich uitleven in de speeltuin. Een bezoek aan Natuurpark Lelystad is dan ook zeker de moeite waard.

Hoewel alle natuur in Flevoland op de tekentafel is bedacht, is het toch heel divers. Veel ongerepte natuur is spontaan ontstaan in deze bedachte natuurgebieden. Bijvoorbeeld het grootste wetlandgebied in het Nationaal Park Nieuw Land of het grootste aaneengesloten loofbos van Nederland. In het weidse water dat Flevoland omringt maken we nu de Marker Wadden. We zien dat ook hier de natuur al haar eigen gang gaat.

LAUWERSOOG – Kom vogels kijken, varen, wandelen, fietsen, zwemmen en vissen in het Nationaal Park Lauwersmeer. Kom kabouters zoeken in de omgeving – compleet met puntmuts en knapzakje – of ga langs bij de boswachter en leer de fijne kneepjes van het vak. Voor vogelaars is het gebied een waar paradijs: rond het Lauwersmeer vind je allerlei vogelkijkhutten, zodat je goed zicht hebt op alle soorten vogels die door de lucht zweven. Voor kinderen is er een leuk huttenbouwbos in het park.

OPENDE – Terug naar de oorsprong van de mens! Verken de omgeving zoals ze dat vroeger deden, één met de natuur: op blote voeten! Op ’t Blôde Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad banjer je op blote voeten door de modder, het water en het gras van het Westerkwartier. Vooruit; laarzen of klompen mogen ook. Onderweg rust je uit in een van de hangmatten.

APPELSCHA – Een beetje Friesland, een beetje Drenthe. In het Nationaal Park Drents-Friese Wold is altijd veel te beleven. Ga op avontuur in de natuur en ontpop je tijdens een wandeling tot natuurfotograaf. Kom lammetjes kijken op het Aekingerzand, speel tikkertje op de weide en bouw zandkastelen in het Speelbos. Je hebt hier verschillende mooie routes voor wandelaars en fietsers.

EARNEWÂLD – Nationaal Park De Alde Feanen is een plaatje. Het moeras varieert van open water tot prachtige groene stukken moerasbos. Je hoeft hier niet raar op te kijken als je ineens een otter ziet! In het bezoekerscentrum leer je alles over het ontstaan van het gebied. Regelmatig worden er excursies gepland, te voet of per boot. Maar zelf te voet de boel verkennen kan natuurlijk ook. Spannend: in de avond kom je onderweg misschien wel reeën tegen!

RUINEN – Uitgestrekte heidevelden, bossen, grafheuvels, vennetjes en rondvliegende spechten. Het Nationaal Park Dwingelderveld is een typisch en prachtig overzicht van Drenthe. Je kunt heerlijk door dit park dwalen, te voet of op de fiets. Maar kijk wel uit: er leven veel adders in dit gebied. Zolang ze zich niet aangevallen voelen, doen ze je niets. Maar alvast een hint: ze houden van vochtige heide. Beter niet in je korte broek door de heide lopen dus.

AMEN – Romantische vlaktes, af en toe een grazende kudde schapen en slingerende stroompjes en beekjes in het Nationaal beek- en esdorpenlandschap Drentsche Aa. Wanneer alles in bloei staat, is het gebied één grote kleurige vlakte – zoals een romantisch landschap uit een kostuumdrama. Geen asfalt, maar alleen maar mooie zandwegen en wandelpaden om samen te lopen. Hier vind je ook de oeroude hunebedden. Een mooi stukje Drentse geschiedenis!

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vogels spotten in Noord Nederland – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende