Teleurgang van de Waterhoek

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Om de honderdste verjaardag te vieren van Stijn Streuvels, kregen de Nederlandse regisseur Fons Rademakers en auteur Hugo Claus de opdracht een werk van Streuvels te verfilmen. Rademakers en Claus hadden al eerder samengewerkt voor Dorp aan de rivier (1958) en Het mes (1961). Hun keuze viel op De teleurgang van de Waterhoek, een roman uit 1927 die klerikaal België tegen de borst had gestoten wegens zijn seksuele ondertoon, en die nooit zijn verdiende waardering kreeg. Een eerste ontwerp voor de film kreeg Streuvels nog te zien, maar in augustus 1969 overleed hij op 98-jarige leeftijd.
Onze vaste verblijfsplaats
Landgoed Ehzerwold***
Ehzerallee 14, 7218 BS Almen

Landgoed Ehzerwold ligt in Almen op een historisch landgoed in de Gelderse Achterhoek. Het biedt een restaurant, een tuin, een terras en gratis WiFi.

Elke kamer is voorzien van een tv, een zithoek, een bureau en een eigen badkamer met een haardroger, gratis toiletartikelen en een bad of een douche. De hotelkamers zijn gevestigd in 2 afzonderlijke gebouwen.

In de serre wordt elke dag een ontbijtbuffet geserveerd. De loungebar verzorgt lunch, en tijdens uw verblijf kunt u tevens kiezen voor een dinerbuffet.

De Waterhoek is een gehucht aan de Schelde dat zijn rust dreigt te verliezen wanneer van hogerhand wordt besloten een brug over de rivier te bouwen. De meeste dorpelingen verzetten zich, terwijl sommigen brood zien in deze modernisering. Tussen beide kampen schippert de sensuele Mira, die aanhoudt met alles wat een broek draagt, onder wie haar eigen oom, zoon van de leider van het verzet tegen de bruggenbouw. Uiteindelijk trouwt ze met de ingenieur-bouwer van de brug.

De omgeving van Winterswijk is uitgeroepen tot Nationaal Landschap en u kunt er mooie fiets-, wandel- en autotochten maken. Bijvoorbeeld naar de  Baekendelle, het Döttenkräö, het Korenburgerveen of het Wooldse Veen met zijn plankenpad of naar de unieke omgeving van de geologische Steengroeve.

Of je zoekt het iets verder op. Bijvoorbeeld richting Doesburg (daar waar Abraham de mosterd haalt),

Bronckhorst (Charles Dickens Museum) of boekenstadje Bredevoort. En de Duitse grens is ook nog eens vlakbij, dus een tochtje naar Vreden of Bocholt (Textielmuseum en Arcade) is ook een mogelijkheid.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Teleurgang van de Waterhoek

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende