Hoor de rust in de Oostkantons – Kris Van Den Spiegel

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Beschermd sinds 1957, vormen 5.000 hectare open veengebieden in de Hoge Venen niet alleen het oudste natuurreservaat van Wallonië, ze zijn met stip ook het meest bekende natuurgebied ten zuiden van de taalgrens. Terwijl toponiemen als Signal de Botrange en Baraque Michel als verplichte kennis gebeiteld zitten in de eindtermen van het onderwijs, omvatten de 67.000 hectare bossen en venen van het nog veel grotere Natuurpark Hoge Venen-Eifel ook tal van minder bekende plaatsen en natuurgebieden. Qua schoonheid en ecologische waarde moeten die vaak niet onderdoen voor de alom bekende toeristische topbestemmingen.
Onze vaste verblijfsplaats

Hotel Schröder***

Hotel Schröder ligt in Losheimergraben en beschikt over een restaurant, een bar en een gemeenschappelijke lounge en tuin. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer. Er is een kinderspeelplaats en u kunt gebruikmaken van gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Elke kamer is voorzien van een kledingkast.

Gasten van Hotel Schröder kunnen genieten van een continentaal ontbijt.

De accommodatie beschikt over een barbecue. Het gebied is populair om te wandelen en skiën, en u kunt bij Hotel Schröder skispullen huren.

Monschau ligt op 33 km van het hotel en het is 36 km naar Bad Münstereifel. De dichtstbijzijnde luchthaven is Luik, op 69 km van Hotel Schröder.

Het plateau van de Hoge Venen is één van de laatste stukken wildernis in onze streken. Het ligt in en rondom de vierhoek Eupen-Monschau-Malmedy-Spa. De kern van het gebied is een bergrug van oude leisteen, met toppen tot 694 meter boven zeeniveau, meteen het hoogst gelegen deel van de hele Benelux. Op de schrale, moeilijk waterdoorlatende bodem vormden zich 10.000 jaar geleden – na de laatste ijstijd – de eerste hoogvenen.

Op de flanken van het hoogplateau liggen dorpen en kleine steden, maar de kern van het gebied, zo groot als een halve provincie, is behoorlijk ongerept, zonder bewoning of sporen van landbouw. In het desolate oerlandschap bovenop het plateau overheersen de weidsheid en de rauwe leegte, zeker in de winter. Een ruige omgeving, maar een droom voor echte wandelaars en natuurgenieters!

De bodem is hier extreem voedselarm, het klimaat ronduit arctisch. Alles groeit hier ontzettend traag. Dat kan ook moeilijk anders in een gebied waar de winter 8 maanden duurt en waar voor lente, zomer en herfst samen amper 4 maanden zijn gereserveerd…

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Hoor de rust in de Oostkantons – Kris Van Den Spiegel

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende