Regionaal park van Perche – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Dranken
  • Uitstappen

Het Regionaal Natuurpark van de Perche, een paardenfokkerijstreek met een oppervlakte van 182.000 hectare, strekt zich uit over twee departementen te weten de Ornein in de regio Normandië en de Eure-et-Loir in de regio Centre-Val de Loire. Dankzij het landelijke landschap, dat bossen, bosschages, weides en glooiende heuvels afwisselt, is dit uitgestrekte gebied, bezaaid met oude landhuizen, verstrekte boerderijen en typische dorpen, een bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers en liefhebbers van oude stenen. Dat geldt tevens voor wie gepassioneerd is door paardrijden dankzij de vele stoeterijen, maneges en ruiterspaden.

Het Huis van het Park, ondergebracht in het landhuis van Courboyer en diens bijgebouwen, herbergt een tentoonstelling over de geschiedenis van de Perche evenals een toeristisch informatiecentrum. Een toeristische route van 87 kilometer, die in Nocé vertrekt, laat u de mooiste landhuizen van de Perche ontdekken.

Verder moet men ook de mooie bossen van Bellême en van Réno-Valdieu ontdekken, ideaal om te gaan wandelen, zich te herbronnen, paddenstoelen te zoeken of om eenvoudigweg naar de natuur te luisteren!

Als volkskunsten en –tradities u interesseren, vergeet dan niet het ecomuseum van de Perche te bezoeken, ondergebracht in de oude priorij van Sainte-Gauburge, in Saint-Cyr-la-Rosière!

De vele goed afgelijnde reliëfs van het landschap van de Perche worden door een typische configuratie gekenmerkt: bossen op de hoogtes, boomgaarden en hagen op de heuvelflanken en vochtige weilanden in de valleien.

De Perche is een historische provincie en is gevormd door een opeenvolging van zachte heuvels en prachtige eeuwenoude beuken- en eikenbossen, gelegen rond Bellême en het massief de Réno Valdieu. Er zijn 493 verschillende plantensoorten geteld, 75 soorten vogels en meer dan 1100 soorten paddestoelen geïnventariseerd. Deze natuur die uitnodigt tot bucolische en tonifiërende wandelingen kreeg de naam « Regionaal Natuurpark », een beschermde streek waar de tradities nog heel levendig zijn, zoals bijvoorbeeld die van de « filet brodé » in het duizend jaar oude dorpje La Perrière en de fameuze zwarte pens van Mortagne. De Perche is ook de streek van kastelen, prachtige herenhuizen en de bekende paarden naar de streek genoemd (« chevaux percherons »). De houten huisjes met hun warme kleuren gaande van oker tot roze integreren in harmonie met de natuur. De Perche is het uithangbord van een authentiek en aantrekkelijk Normandië.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Regionaal park van Perche – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende