Vier Kerst in Kanne en Kruiken – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Reisbegeleiding door agogische travelbutlers
  • Maaltijden op basis van half pension
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen en inkomgelden
  • Dranken
  • Reis – en annulatieverzekering

In het zuidoosten van Nederland ligt de provincie Limburg. Volgens veel oer-Limburgers is dit zonder enige twijfel de gezelligste provincie van Nederland. Limburg kent een aantal factoren die de provincie zo bijzonder maken. Kenmerkend zijn het heuvelachtige landschap in het zuidelijke deel van Limburg. De groene glooiingen met rustieke dorpjes bieden dit stukje Nederland een unieke uitstraling binnen het veelal vlakke land. Een tweede belangrijk kenmerk van Limburg is dat gezelligheid, uitgaan en lekker tafelen belangrijke elementen zijn in het dagelijks leven. Niet voor niets is het Limburgse carnaval zo bekend. 

Onze vaste stek:

Hotel le Bonheur

Hotel Le Bonheur is gelegen in een karakteristiek pand in het centrum van Eijsden. Het is een klein hotel met een eigen sfeer en elke kamer heeft een apart thema. Beneden in de bar kunt u een lokaal biertje drinken en schaken.

Maastricht

De Bourgondische hoofdstad van Limburg heeft genoeg te bieden voor een dagje uit. Er zijn ontelbaar veel restaurants en cafeetjes te vinden waarvan het merendeel een heerlijk terras heeft. Je hebt er de majestueuze Sint-Servaasbasiliek, Sint Servaasbrug, de Helpoort (oude stadspoort), het bruisende vrijthof en de gezellige markt met zijn prachtige stadhuis. De verfrissende en vernieuwende wijk Céramique zal menig architect zijn hart sneller doen kloppen. Bijzonder fraaie bouwwerken als dat van het inmiddels wereldberoemde Bonnefantenmuseum sieren deze inspirerende wijk. Het aanbod qua musea als het Bonnefantenmuseum, Natuurhistorisch Museum Maastricht en het Sint Pietersmuseum maken van Maastricht een heerlijke bestemming

Drielandenpunt

Het hoogste punt van het nogal vlakke Nederland is tevens daar waar het grenst aan België en Duitsland. Dit noemt men het drielandenpunt. In dit park is een horecagelegenheid, een doolhof/labyrint en mogelijkheden tot groepsactiviteiten als boogschieten, kompas-tochten en kinderfeestjes. Vanuit dit park zijn er veel mogelijkheden voor fiets- en wandeltochten te maken.

Valkenburg

Deze stad behoort tot de meest populaire bestemmingen van de provincie Limburg. Er is dan ook genoeg te doen en te zien. Je hebt er een openluchttheater, Kasteel Valkenburg, de Romeinse Catacombe, een kuuroord, Spookjesbos Valkenburg en prehistorische vuursteenmijnen. Maar de meeste toeristen brengen een bezoek aan één van de vele grotten. In de fluwelengrot, waar jaarlijks de kerstmarkt wordt gehouden, is een groot gangenstelsel te vinden die je leidt langs verschillende wandtekeningen en een echte grotkapel. De gangen werden vroeger gebruikt om bijvoorbeeld vanuit het kasteel ergens ongezien naartoe te gaan. In de gemeentegrot van Valkenburg zijn kunstwerken als beelden en wandtekeningen te bewonderen. In de zomermaanden is het heerlijk om in de koele grotten te wandelen.

Gaia ZOO

Uitgeroepen tot het beste dierenpark van Nederland in 2011. Het park is eigenlijk opgedeeld in vier gebieden, het groene regenwoud met apen, zwijnen en dwergnijlpaarden, de toendra’s en steppe met Przewalskipaarden, muskusossen en andere rendieren. De savanne met giraffen, leeuwen, springbokken en neushoorns, het vierde gebied is Limburg met daarin de koe, het varken en de kinderboerderij. Dit dierenpark vind je in Kerkrade

Schutterspark

In dit oudste volkspark van Nederland zijn een aantal leuke attracties te vinden. Hoewel het grootste deel bestaat uit wandel- en natuurgebieden is er ook een deel bestemd voor kinderen. Zo vind je er een kinderboerderij, speeltuin, roeivijver met waterfietsen en bootjes, het blote voetenpad en een modelspoorbaan. Dit park ligt in de Limburgse plaats Brunssum.

Wereldtuinen Mondo Verde

Bij de Limburgse plaats Landgraaf is een 25 hectare groot themapark te vinden. Vele internationale tuinen die opgesierd zijn middels beelden, watervallen en vogels, worden hier tentoongesteld. In het Dinobos is voor de kinderen veel te ontdekken. Dit park heeft ook een deel ingericht als attractiepark, zodat je hier met het hele gezin plezier kunt beleven.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vier Kerst in Kanne en Kruiken – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende