Vakantie in het paradijs van Zuid Tirol – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Inkomgelden
  • Reis- en annulatieverzekering

Bijzonderheden

 
Noord-Italië is een uitgebreid gebied dat officieel meerdere regio’s in het noorden van het land omvat, maar waarbij meestal eigenlijk alleen naar de grensgebieden met Zwitserland en Oostenrijk wordt gekeken. Het noordwesten staat hierbij vooral bekend om de verschillende vakantiegebieden rondom de grote meren, terwijl het noordoosten, het gebied van de Dolomieten en Zuid-Tirol, juist weer bekend staat om de wintersport.
Onze vaste stek:

HOTEL RESTAURANT SCHENNERHOF***

SCHENNASTRASSE 3
I – 39017 SCHENNA – MERAN
SÜDTIROL
Merano is een van de charmantste steden van Zuid-Tirol en is meer dan de moeite waard om te bezoeken. De stad heeft een pittoresk centrum omringd door historische gebouwen met indrukwekkende architectuur en majestueuze bergketens die schitteren op de achtergrond. Daarnaast heeft de stad ook een uitstekende reputatie als kuuroord waar je jezelf eens lekker kan verwennen.

Wandel door het stadscentrum van Merano

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Merano is ongetwijfeld de oude binnenstad van Merano. We raden je aan om enkele uren uit te trekken om een mooie stadswandeling door Merano te maken. Je komt onder andere langs de 400 meter lange Merano Porticidé bekendste straat van de stad. Achter de historische gevels van de arcades, zitten sfeervolle boetiekjes en filialen van oude handelaars gevestigd waar o.a. traditioneel handwerk en souvenirs verkocht worden. Verder wordt het oudste deel van Merano wordt nog steeds gekenmerkt door indrukwekkende villa’s, fraaie huizen en historische gebouwen uit de art-nouveau periode.

Postbrücke

Alvorens je de oude binnenstad van Merano binnenwandelt, steek je eerst de Passer-rivier over via de Postbrücke (gebouwd in 1890). De brug is versierd met mozaïek en rijke bloemendecoraties. Vanaf de brug heb je bovendien ook een fraai uitzicht over het omliggende berglandschap en de enkele art-nouveau pareltjes zoals het Kurhaus en de Wandelhalle langs de rivier.

Duomo di San Nicolò

De Duomo di San Nicolò (Sint-Nicolaaskathedraal) werd gebouwd tussen de 14e en 15e eeuw en is een van de oudste voorbeelden van de gotische architectuur in Zuid-Tirol. De kathedraal bevindt zich in wat ooit het commerciële centrum van de stad was, waar talloze goederen verhandeld werden. Het is dan ook niet gek dat de kathedraal gewijd is aan de patroonheilige van kooplieden en ondernemers. De buitengevel is rijkelijk versierd met een mooi 14de-eeuws beeld van St. Nicholas en een imposante laat 15e-eeuwse fresco. Werp ook even een blik op de 80 meter hoge klokkentoren, welke beschikt over zo’n zeven klokken.

Portici van Merano (Laubengasse)

De Meran Portici of de Laubengasse werd gebouwd in de 13de eeuw in opdracht van graaf Mainardo II. Deze straat vormden destijds het handelscentrum van de lokale handel in Merano. De portieken in Merano bestaan uit een dubbele rij huizen met lage arcades. De ongeveer 400-meter lange straat begint bij Piazza Duomo en loopt tot Piazza del Grano. De portici hebben een 800 jaar lange geschiedenis en zijn de langste arcades in Tirol. Wanneer je door de pittoreske straat wandelt, zie je historische gevels uit verschillende stijlperiodes en versierd zijn met ornamenten. Naast het bewonderen van de architectuur, kan je hier natuurlijk ook winkelen.

Wandelhalle

De Wandelhalle is een langgerekt gebouw in de Belle Epoque-architectuur dat gebouwd werd in de jaren 1860. De Wandelhalle werd gebouwd om beschutte zitplaatsen te bieden aan inwoners en bezoekers. In de zomerperiode is het er schaduwrijk en koel en in de winter is het een gezellige en warme plek om even op te warmen. Het werd al snel een populaire ontmoetingsplek en breidde uit in 1891. Door de jaren heen hebben beroemde kunstenaars uit Zuid-Tirol, de Merano Wandelhalle voorzien van unieke schilderijen uit de 19de eeuw. Verder zie je er ook enkele bustes en gedenkplaten van de meest verdienstelijke burgers van de stad. De Wandelhalle, met zijn indrukwekkende ijzeren constructie wordt ook regelmatig gebruikt voor evenementen en concerten. Op de laatste zaterdag van de maand (in de ochtend) kan je hier ook een gezellige rommelmarkt bezoeken.

Lago di Carezza of de Karersee

Het Lago di Carezza of de Karersee wordt gezien als 1 van de mooiste meren in de Dolomieten. Het meer is gelegen op de grens tussen Trentino en Zuid-Tirol op een hoogte van 1520 m. Het meer is niet heel groot, maar zo’n 140 m breed en 300 m lang, maar staat juist bekend om de bijzondere smaragdgroene kleur van het water. Het is water is 17 m diep, en in de winter komen er vaak duikers naar het meer om de kleuren onderwater te bewonderen. In de zomer kan het er echter vaak druk zijn doordat veel bezoekers aan Zuid-Tirol het bijzonder gekleurde meer en het uitzicht op de Latemar bergketen willen aanschouwen. Er zijn ook een restaurant, een café en een winkel te vinden bij de parkeerplaats. Het is mogelijk om een wandeling rondom het meer te maken, waarbij je langs een standbeeldje van een zeemeermin komt, evenals langs een uitzichtpunt. Wanneer je het meer wilt bezoeken zonder dat er veel anderen aanwezig zijn is het aan te raden om vroeg op de ochtend of juist aan het einde van de middag naar de Karersee te trekken.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Vakantie in het paradijs van Zuid Tirol – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende