Le plat pays qui est le mien – Kris Van Den Spiegel

Inbegrepen

  • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
  • Agogische Reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis- en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen ter plaatse

Audresselles is met voorsprong onze favoriet langs de Opaalkust. Het dorpje ziet er nog uit zoals een kustdorpje er 100 jaar geleden moet uitgezien hebben (en we bedoelen dit echt niet negatief). Er is nog geen spoor van grote immo-projecten, integendeel, heel wat huizen liggen er verlaten en vervallen bij en schreeuwen bij wijze van spreken om een opknapbeurt. Misschien heeft het gebrek aan interesse te maken met het ontbreken van een ‘maagdelijk’ zandstrand, al is er tussen Audresselles en Ambleteuse toch wel een mooi strand.

Het overweldigend mooie landschap van de Kaap Blanc-Nez kunt u zich bijna niet voorstellen in het vlakke land van Noord Frankrijk. Net als de Mont Saint-Michel behoort de Kaap Blanc-Nez tot de mooiste bezienswaardigheden van Frankrijk, ‘les Grands Sites de France’. De steile, witte klif is zo’n 100 miljoen jaar oud en is prachtig versierd met heide dat wordt blootgesteld aan de zoute nevel van de zee.

Als de enige kalkstenen klif  langs de kust van Nord-Pas-de-Calais vindt u hier een prachtige originaliteit aan flora. Wanneer u de klif tussen mei en september bezoekt staat het in volle bloei. Met een hoogte van wel 134 meter heeft men bovendien prachtige uitzichten. Als men goed kijkt kan men bij helder, mooi weer in de verte zelfs de kliffen van Dover waarnemen!

Onze vaste stek

Hôtel du Centre ***

78 Rue Carnot
France

Dit hotel ligt vlak bij het strand, op 0,1 km van Regional Natural Park of the Caps and Opal Marsh en op 4,8 km van Nausicaä Centre National de la Mer. Ook Golfbaan van Wimereux en Colonne de la Grande Armée liggen binnen 5 km afstand. Station Wimille-Wimereux ligt op 9 minuten lopen.

Audresselles is goed gelegen voor een wandeling, ofwel via het pad bovenop de krijtrotsen naar Cap Gris Nez (en verder Wissant en Cap Blanc Nez) ofwel zuidwaarts langs het strand naar Ambleteuse en verder via les Dunes de la Slack naar Wimereux. Terugkeren kan je ofwel via het openbaar vervoer. Wij staken enkele keren onze duim in de lucht om te liften en het lukte wonderwel.

Een mozaïek van leuke badplaatsjes, mooie landschappen en bezienswaardigheden, de Opaalkust strekt zich uit van het badplaatsje Berck sur Mer tot aan de Belgische grens. Vooral de lichtval in dit stukje Noord Frankrijk, waar vele schilders dankbaar gebruik van hebben gemaakt, is hier overweldigend.  De Opaalkust is de perfecte plek voor rust, ruimte en ontspanning!

Laat u verleiden door de onmiskenbare charme van het kleurrijkste dorpje van Noord Frankrijk. Gelegen op een heuvel met uitzicht op de baai van de Somme is Saint Valery sur Somme een prachtig dorpje om te bezoeken. Binnen de stadsmuren vindt u mooie bezienswaardigheden, geplaveide straatjes en huizen met kleurrijke gevels.

Geliefd om zijn heerlijke visgerechten en zeevruchten vindt u ten zuiden van Calais het charmante badplaatsje Wissant. Van oorsprong een klein vissersdorpje omgeven door een fijn zandstrand. De kust van dit stukje Noord Frankrijk leent zich perfect voor een lange dag aan zee. Het dorpje zelf kenmerkt zich door een aantal mooie bezienswaardigheden. Vooral de kerk Sint Nicolas is een bezoekje waard. Met een mix van verschillende bouwstijlen is de kerk het oudste bouwwerk van het dorpje.

Wij gaan zeker een Fruit de Mer eten, schelpdieren op zijn Frans, heerlijk

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Le plat pays qui est le mien – Kris Van Den Spiegel

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende