Slow Biken op de Veluwe – Japie Swings – Ilse Van de Velde – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

 

 

Nederlanders zijn een fietsminnend volk. Dat komt goed uit, want rond de waterlinies in Nederland zijn er diverse fietsmogelijkheden. Lange- en korte-afstandroutes brengen je langs de diverse forten, vestingsteden, bunkers en andere militaire werken. Onderweg geniet je van Hollandse groene weilanden, stille dijken, platte polders en historische molens. Maak een tussenstop voor koffie/ thee met zelfgebakken taart, een lunch of diner op het terras in de luwte van een metersdikke fort- of vestingmuur.

Of je nu heerlijk wilt genieten van een ontspannende fietstocht via het fietsknooppuntennetwerk of dat je juist lekker actief wilt inspannen op de mountainbike of wielrenfiets, de Veluwe biedt het geschikte terrein. Wil je een vlak parcours of juist heuvelachtig, over bospaden of verharde weg, de Veluwe heeft het allemaal!

In Het Nationale Park De Hoge Veluwe zijn de mogelijkheden bijna onbeperkt. Dus pak een Witte Fiets of trek uw wandelschoenen aan, want er valt in het park een wereld te ontdekken!

Overnachten doen wij:

Hotel Spelderholt***

Spelderholt 9, 7361 DA Beekbergen, Nederland

Hotel Spelderholt ligt in Beekbergen en biedt een terras en uitzicht op de tuin. Het hotel heeft een restaurant en een zwembad. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi en er is gratis privéparkeergelegenheid beschikbaar.

De ruime kamers zijn rolstoeltoegankelijk en beschikken over een aangepaste badkamer. Alle kamers hebben een televisie, radio en wekker. De comfortkamers zijn uitgerust met een ruim balkon en een zithoek.

Roomservice is beschikbaar en u kunt gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten. Op doordeweekse dagen wordt u verwelkomd door jongeren met geestelijke beperkingen. Ze volgen een intern leertraject voor functies in bijvoorbeeld het hotelwezen, de administratie en de groenvoorziening.

U kunt minigolfen bij het hotel en in de omgeving kunt u fietsen. Het hotel biedt ook fietsverhuur. Hotel Spelderholt ligt op 20 km van Arnhem en op 36 km van Nijmegen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Schiphol, op 82 km van de accommodatie.

De landstreek de Veluwe is ongeveer 1000 vierkante kilometer groot. Het is dus niet zo vreemd dat er meerdere geweldige fietsroutes in deze regio te vinden zijn. Ga jij binnenkort een dagje naar de Veluwe om hier lekker van de natuur te genieten op de fiets?

De route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe

De eerste route die je zeker een keer moet fietsen in de Veluwe, is de route langs de Lathumseplas, de Westerplas, de Gieseplas, de Valeplas en door de Veluwe. Deze veelzijdige route is 29 kilometer lang en begint in Rheden. Het is een knooppuntroute en dit betekent dat je de route eenvoudig kunt volgen aan de hand van de diverse knooppunten op de fietsroute. Je komt langs diverse meren en rijdt recht door de Veluwe als je deze route volgt.

De route rond het Veluwemeer

Volg je de fietsroute rond het Veluwemeer, dan fiets je helemaal om het meer heen. De route is ongeveer 47 kilometer lang en start in Harderwijk. Omdat het om een rondrit gaat, kun je de route echter ook op een ander punt starten en eindigen. Je gebruikt de knooppunten op de route om de juiste weg te volgen.

De route Door de Heide

De fietsroute Door de Heide is ook ongeveer 47 kilometer lang. Deze route loopt door vier verschillende heidegebieden, die stuk voor stuk bij de Veluwe horen. Ook kom je een klein stukje door het bos, wat de route erg veelzijdig maakt. Je start deze route in Nunspeet, maar omdat ook dit een rondrit is kun je ook hier het start- en eindpunt veranderen.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Slow Biken op de Veluwe – Japie Swings – Ilse Van de Velde – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende