De wonderlijke wereld van de Catalaanse Cultuur – Japie Swings

Inbegrepen

 • Vervoer met de minibus richting Spanje
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Heen- en terugreis in twee dagen
 • Maaltijden tijdens de heen- en terugreis in op basis van ontbijt
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travenbutler

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Andere maaltijden
 • Uitstappen
 • Dranken
 • Reis en annulatieverzekering

Bijzonderheden

   

De stad is veel meer waard, zeker als je geïnteresseerd bent in de Catalaanse cultuur. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad of door de oude straten op de steile heuvel, en bewonder de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar. Een wandeling in deze stad is een geweldige manier om de charmes van de stad te leren kennen.

Girona

Girona is één van de bekendste steden van Catalonië en doet dienst als de hoofdstad van de Costa Brava. Ondanks die titel wordt Girona toch nog als een verborgen parel gezien. De stad heeft een goed bewaard Middeleeuws centrum, waardoor er heel wat oude monumenten te bewonderen zijn in de stad. De oude stad werd maar liefst 25 keer belegerd in haar geschiedenis, maar door de sterke stadsmuur kon ze maar een paar keer ingenomen worden.

Figueres

Figueres is de geboortestad van de grote Catalaanse kunstenaar Salvador Dalí. In 1904 werd de surrealistische meester geboren in deze stad, en in zijn jonge jaren exposeerde hij vaak in het oude theater van Figueres.

Tarragona

Tarragona is één van de belangrijkste steden van Catalonië. Al in de tijd van de Romeinen was deze stad een belangrijke haven, aangezien het de eerste Romeinse nederzetting was op het Iberisch schiereiland. Dat is ook de reden waarom je er tegenwoordig nog veel verschillende overblijfselen vindt van de Romeinse kolonie ‘Tarraco’, zoals de plaats in de Romeinse Tijd heette.

Sitges

Sitges is de badplaats waar vele Barcelonezen in het weekend komen ontspannen. De badplaats is bij het grote publiek nog niet zo bekend als bijvoorbeeld Lloret de Mar, maar heeft toch zo’n 15 prachtige standen waar je heerlijk in de zon tot rust kan komen.

Aan de boulevard vind je veel modernistische villa’s, die door de rijke Catalanen aan het begin van de twintigste eeuw gebouwd werden nadat ze terugkeerden uit Amerika. Ook in het centrum van de stad vind je een aantal bijzondere woningen, leuke winkels en gezellige restaurants.

Arabische baden

De Arabische baden werden gebouwd in de 12e eeuw. De baden zijn grotendeels intact gebleven en dat zorgt voor een zeer interessant bezoek.

Basilica de Sant Feliu . De Basilica de Sant Feliu was tot de 10e eeuw de kathedraal van Girona, en is nu een van de meest opvallende gotische gebouwen van de stad. Er staat een ranke klokkentoren uit de 14e tot 16e eeuw en nog andere elementen die dateren uit de 13e tot 18e eeuw. In de toren bevinden zich enkele opmerkelijke kunstwerken, waaronder heidense en vroegchristelijke sarcofagen uit de 4e eeuw en de Liggende Christus uit de 14e eeuw.

HOTEL RV Nieves Mar***

Passeig  Mar 8 L’Escala, 17130

De stad Rosas (Roses in het Catalaans) heeft een spannende geschiedenis en is gelegen in een bevoorrechte en unieke omgeving aan de oevers van de Middellandse Zee. De symbiose tussen het rijke culturele en historische verleden en de natuurlijke omgeving met een overweldigende schoonheid, maken deze stad tot een van de meest populaire toeristische bestemmingen aan de Costa Brava .

Girona, zoals de stad officieel in het Catalaans heet (of Gerona in het Spaans), is een stad met 94.484 inwoners en ligt in Catalonië ruimt 100 kilometer ten noorden van Barcelona. Door Girona lopen de twee rivieren Onyar en Ter. De rivier de Onyar heeft de stad zijn gezichtsbepalende beeld gegeven van de hangende huizen en bruggen over de rivier. Het oude centrum van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins en straalt een middeleeuwse sfeer uit met de smalle straatjes en trappetjes van de Joodse wijk, de stadsmuren en de beroemde kathedraal van Girona. Daarnaast zult u met de Catalaanse keuken culinair aan uw trekken komen en staat de regio van Girona bekend om zijn sportieve mogelijkheden. Een ideale stad om een dag te bezoeken als u aan de Costa Brava bent, of als dagtocht uit Barcelona.

In de 12e t/m 15e eeuw had Girona een enorm groeiende Joodse populatie, waarmee het uitgroeide tot één van de grootste Joodse buurten ter wereld. De goed bewaarde Joodse wijk ‘Call’ bestaat nog steeds uit een doolhof van vele kleine straatjes, trappen en pleintjes, waar u heerlijk kunt ronddwalen langs de vele winkeltjes en eetgelegenheden. In het ‘Museu d’Historia dels Jueus’, oftwel het Joods Historisch Museum komt u meer te weten over de enorme Joodse geschiedenis van Girona.

Het stadsbeeld van Girona wordt gevormd door de hangende en kleurrijke huizen over de Onyar rivier die dwars door Girona stroomt. Vanaf de bruggen over deze Rio Onyar heeft u een mooi zicht op deze gekleurde huizen. Het bekendste huis, Casa Masó, kunt u bezichtigen (6 euro entree) en is ontworpen door Rafael Masó. De opvallendste brug is de Eiffel brug (‘Pont de les Peixateries Velles’). Deze brug werd door Gustav Eiffel gebouwd vlak voordat hij de Eiffeltoren ontwierp.

Een groot deel van de betovering speelt zich af rond de betoverende baai van Rosas , die deel uitmaakt van de exclusieve en kleine groep van de mooiste baaien ter wereld. Gelegen tussen twee van de belangrijkste natuurparken in Catalonië , zoals Cap de Creus en de moerassen van Ampurdán (Aiguamolls de l’Empordà), pronkt het met trots met zijn fascinerende mediterrane en zeevarende essentie.

Een bezoek aan de Citadel van Roses is essentieel om de oorsprong van deze stad en de evolutie van de beschavingen die deze landen hebben bewoond te kennen. Gebouwd in de middeleeuwen als een versterkte omheining ter verdediging tegen indringers, bevat het belangrijke archeologische vindplaatsen met meer dan 25 eeuwen geschiedenis.

 

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

De wonderlijke wereld van de Catalaanse Cultuur – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende