Costa Maresme – Kris Van den Spiegel

Spanje – Costa Maresme

Inbegrepen

  • Vervoer met een pendelbus richting Spanje
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travenbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Uitstappen

Bijzonderheden

De Costa del Maresme ligt in het noorden van de provincie Barcelona, ten zuiden van de Costa Brava, en loopt vanaf Blanes tot aan de stad Barcelona aan de Middellandse Zee. De kuststrook is ongeveer 50 kilometer lang, en valt onder de zogenaamde comarca Maresme. De kust bestaat voornamelijk uit zandstrand, een steile kust en een gematigd klimaat.

De Costa’s in Spanje zijn zeer geliefde vakantiebestemmingen. Waarom niet kiezen voor een reis naar het iets minder bekende Costa del Maresme, dat net onder de Costa Brava ligt? Wij gingen een kijkje nemen in Calella, een van de badplaatsen.

Klein maar fijn
De Costa del Maresme is een kuststrook die van Blanes tot Barcelona loopt. De strook telt 6 bekende vakantiebestemmingen, waaronder Calella. Deze stad ligt 58 km boven Barcelona en tussen Sant Pol de Mar en Pineda de Mar. De badplaats heeft de afgelopen jaren veel aan populariteit gewonnen. En terecht! Het stadje is misschien minder groot dan de nabijgelegen badplaatsen Santa Susana of Malgrat de Mar, maar dat maakt het net gezelliger.

Hotel Reymar****

Passeo Maritimo, 96, 08380 Malgrat de Mar, Spanje

Waar uw vakantie nog echt vakantie is!!!

Malgrat de Mar en Santa Susanna zijn 2 verschillende gemeenten die vaak samen als één plaats worden aangeduid, doordat de kilometerslange boulevard in beide plaatsen doorloopt.

Malgrat de Mar heeft een authentiek Catalaans centrum met kleine gezellige straatjes, waar op donderdagochtend de markt gehouden wordt. Er zijn verder vele uitgaansmogelijkheden en winkels aan de gezellige boulevard. Tussen de boulevard en het kilometers lange strand loopt een spoorlijntje, het strand is bereikbaar via voetgangerstunnels.

Santa Susanna is het wat nieuwere gedeelte met vrijwel alleen recente en moderne hotels. Op dinsdagochtend is er hier markt aan de boulevard. De meeste hotels bevinden zich aan de boulevard of er vlak achter, dus op 100-200m van het strand.

Op het strand zijn verschillende gezellige strandpaviljoenen gevestigd waar ’s avonds live-muziek te horen is.

Zeer goede trein-, boot- en busverbindingen met andere plaatsen aan de Costa Brava, de Costa del Maresme of met Barcelona.

Ongetwijfeld een zéér geliefde vakantiebestemming, vooral wat betreft kwaliteit, rust en toch ook gezelligheid!

Genieten van het zicht op zee
De grootste troef van Calella is natuurlijk het prachtige, goudkleurige strand. Dankzij het brede strand en een overweldigend uitzicht op zee, waan je je als God in Frankrijk, of in dit geval Spanje. Je kunt bijvoorbeeld kuieren over de laan met palmbomen gelegen aan het 2 km lange strand. Of je wandelt naar het rotsachtige gedeelte van de kustlijn, waar een vuurtoren staat die nog dateert uit 1859.

Toeristisch toppertje
De stad zelf bestaat uit twee delen, een nieuw en een oud gedeelte. Het oude gedeelte  herken je aan de smalle straatjes en oude gebouwen. Hier bevinden zich vooral de winkels en gezellige cafeetjes. In het nieuwe gedeelte bevinden zich de moderne appartementen en hotels. De twee gedeeltes worden met elkaar verbonden door het Centre Comercial, een hele lange, autovrije winkelstraat waar je naar hartenlust kunt shoppen.
Gezellige pleintjes en markten
De winkelstraat wordt af en toe Tonderbroken door gezellige, kleine pleintjes. De ideale plek om even uit te rusten in de schaduw van een boom of aan een fontein. Bovendien is er in Calella, in tegenstelling tot de andere badplaatsen, twee keer per week een markt, op woensdag en zaterdag. Op woensdag vind je de markt aan het einde van de winkelstraat en op zaterdag aan de grote autoweg die door Calella loopt.

Wandelen in het park
Achter het ziekenhuis, in het noorden van Calella, ligt een zeer groot park met veel speeltuinen In Parc Dalmau moet je zeker naar boven wandelen. Daar geniet van een mooi uitzicht over de daken van de stad. Perfect om de drukke straten even achter je te laten en te relaxen in het groen. Ideaal voor natuurliefhebbers of gezinnen met kleine kinderen.

Tot in de vroege uurtjes
Wie liever niet tot rust komt en tot in de vroege uurtjes wil dansen, komt in Calella ook aan zijn trekken. De afgelopen jaren hebben steeds meer jongeren hun weg naar Calella gevonden, want de badplaats telt ook een groot aantal feestcafés en bars. Deze bevinden zich vooral in het moderne gedeelte van de stad. Daar kun je je helemaal uitleven tot ’s morgens vroeg.

Barcelona binnen bereik
Aangezien Calella slechts een 60-tal km van Barcelona ligt, is een daguitstap naar de wereldstad een aanrader. In Calella zelf ligt een station waar je de trein naar Barcelona kunt nemen. De reis duurt amper  1 uur en 5 minuten. Bovendien zijn de prijzen voor de trein in Spanje veel goedkoper dan in België, waardoor je slechts iets meer dan € 7 per persoon voor een retourticket betaalt.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Costa Maresme – Kris Van den Spiegel

Spanje – Costa Maresme

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende