Catalonië -Rudy Putseys

Spanje – Costa Maresme

Inbegrepen

  • Vervoer met de minibus richting Spanje
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Heen- en terugreis in twee dagen
  • Maaltijden tijdens de heen- en terugreis in op basis van ontbijt
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travenbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Uitstappen

Bijzonderheden

De stad is veel meer waard, zeker als je geïnteresseerd bent in de Catalaanse cultuur. Maak een wandeling door het historische centrum van de stad of door de oude straten op de steile heuvel, en bewonder de huizen met uitzicht op de rivier de Onyar. Een wandeling in deze stad is een geweldige manier om de charmes van de stad te leren kennen.

Arabische baden

De Arabische baden werden gebouwd in de 12e eeuw. De baden zijn grotendeels intact gebleven en dat zorgt voor een zeer interessant bezoek.

Basilica de Sant Feliu

De Basilica de Sant Feliu was tot de 10e eeuw de kathedraal van Girona, en is nu een van de meest opvallende gotische gebouwen van de stad. Er staat een ranke klokkentoren uit de 14e tot 16e eeuw en nog andere elementen die dateren uit de 13e tot 18e eeuw. In de toren bevinden zich enkele opmerkelijke kunstwerken, waaronder heidense en vroegchristelijke sarcofagen uit de 4e eeuw en de Liggende Christus uit de 14e eeuw.

HOTEL COSTABELLA***

Av. França, 61 17007 GIRONA

Girona, zoals de stad officieel in het Catalaans heet (of Gerona in het Spaans), is een stad met 94.484 inwoners en ligt in Catalonië ruimt 100 kilometer ten noorden van Barcelona. Door Girona lopen de twee rivieren Onyar en Ter. De rivier de Onyar heeft de stad zijn gezichtsbepalende beeld gegeven van de hangende huizen en bruggen over de rivier. Het oude centrum van de stad bevindt zich op de steile heuvel Caputxins en straalt een middeleeuwse sfeer uit met de smalle straatjes en trappetjes van de Joodse wijk, de stadsmuren en de beroemde kathedraal van Girona. Daarnaast zult u met de Catalaanse keuken culinair aan uw trekken komen en staat de regio van Girona bekend om zijn sportieve mogelijkheden. Een ideale stad om een dag te bezoeken als u aan de Costa Brava bent, of als dagtocht uit Barcelona.

In de 12e t/m 15e eeuw had Girona een enorm groeiende Joodse populatie, waarmee het uitgroeide tot één van de grootste Joodse buurten ter wereld. De goed bewaarde Joodse wijk ‘Call’ bestaat nog steeds uit een doolhof van vele kleine straatjes, trappen en pleintjes, waar u heerlijk kunt ronddwalen langs de vele winkeltjes en eetgelegenheden. In het ‘Museu d’Historia dels Jueus’, oftwel het Joods Historisch Museum komt u meer te weten over de enorme Joodse geschiedenis van Girona.

Het stadsbeeld van Girona wordt gevormd door de hangende en kleurrijke huizen over de Onyar rivier die dwars door Girona stroomt. Vanaf de bruggen over deze Rio Onyar heeft u een mooi zicht op deze gekleurde huizen. Het bekendste huis, Casa Masó, kunt u bezichtigen (6 euro entree) en is ontworpen door Rafael Masó. De opvallendste brug is de Eiffel brug (‘Pont de les Peixateries Velles’). Deze brug werd door Gustav Eiffel gebouwd vlak voordat hij de Eiffeltoren ontwierp.

Het 12e eeuwse klooster Sant Pere de Galligants is gebouwd in Romaanse stijl en een opvallend gebouw in het straatbeeld van Girona. Tegenwoordig treft u in dit klooster het archeologisch museum van Girona. Het museum herbergt archeologische vondsten uit opgravingen in de regio Girona Spanje, van de prehistorie tot de middeleeuwen (adres: Plaza Santa Lucía 8).

SONY DSC

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Catalonië -Rudy Putseys

Spanje – Costa Maresme

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende