Italiaanse Meren – Japie Swings

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Heen en terugreis in twee dagen, maaltijden op basis van ontbijt

Bijzonderheden

Wist je dat Italië zo’n 1500 meren telt? Van het Gardameer – het grootste en misschien ook wel bekendste meer van Italië – tot het onbekende(re) Lago di Lesina in Puglia, van het Lago Trasimeno in Umbrië tot het Lago di Nemi bij de Castelli Romani (Lazio).

We nemen je graag mee naar de volgens ons mooiste meren van Noord Italie, van helderblauwe bergmeren tot de vulkanische meren in de buurt van Rome. Andiamo?!

Het Lago di Cavazzo is het grootste meer in de regio Friuli-Venezia Giulia. Het wordt ook wel Lago dei Tre Comuni (het meer van de drie gemeenten) genoemd, naar de drie aangrenzende gemeenten Cavazzo, Trasaghis en Bordano.

Lago di Caldaro
Het Lago di Caldaro (Kaltersee) is daarentegen het warmste zwemmeer in de Italiaanse Alpen. Ook in de herfst kun je hier nog een lekkere duik nemen!

Onze vaste overnachtingsplaats

Hotel Danieli la Castellana

Via D.F.Angeleri, 19/23

37010 – Castelletto di Brenzone

Lago di Garda – Verona – Italy

Onze locatie heen en terugreis

OSTERNACHERHOF

Fam. Watzinger
Osternach 28
A -4974 Ort im Innkreis

Lago di Ledro
Het bergmeer Lago di Ledro (Trentino-Ato Adige) ligt niet ver van het Gardameer, maar heeft dankzij het heldere water en de fijne strandjes een heel eigen sfeer.

Lago di Garda
Het grootste meer van Italië is het Lago di Garda (Gardameer). Bezoek zeker ook de minder toeristische westzijde van het meer en klim omhoog om van het uitzicht over het meer te genieten, bijvoorbeeld bij Rocca di Manerba.

Culinair

Ter ere van Artusi’s verjaardag (Pellegrino Artusi werd op 4 augustus 1820 geboren in Forlimpopoli) maken we Bolognese bitterballen naar zijn recept. Artusi gebruikt er in zijn De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten hersenen voor, maar die kun je uiteraard vervangen door ander vlees. Ook de truffels die hij gebruikt, zijn waarschijnlijk niet makkelijk te vinden. Je kunt ze vervangen door wat extra Parmezaanse kaas, maar helemaal weglaten kan ook. Aangezien je bij de bereiding ook het recept voor bechamelsaus nodig hebt (nummer 137 uit Artusi’s oeuvre), delen we dat ook, zodat je de …

 

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Italiaanse Meren – Japie Swings

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende