Alto Adigi – Japie Swings – Peter Vanhinsberg – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Dranken
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen
  • Heen en terugreis in twee dagen, maaltijden op basis van ontbijt

Bijzonderheden

 

De Pragser Wildsee is een beroemd meer in de Dolomieten. Dat bekend werd door sociale media, alsook door een langlopende televisieserie in Italië. En inderdaad, het is een prachtig meer. Waar je goed kunt wandelen tussen de steile bergen. Het water van het meer is vaak opvallend groen van kleur, maar kan ook blauw zijn door de vele mineralen. Let er op als je hier bent. Je zult niet teleurgesteld worden. Sterker nog, dit is ten eerste ruig Italië. En ten tweede is zelfs bewolking hier zelfs fraai.

De Drei Zinnen zijn drie steile toppen middenin de Dolomieten. Het laat goed de ruigheid zien van dit gebergte in Italië. Je kunt er eenvoudig naar toe wandelen en de bergen bekijken. Alsook idyllisch overnachten in een berghut met uitzicht op de bergen. Aan jou de keuze dus. Waarbij je het eigenlijk nooit verkeerd kunt doen.

Wist je dat de ruige gebergten van de Dolomieten eigenlijk versteende algen- en koraalriffen zijn? Je kijkt tegen een 250 miljoen jaar oude zeebodem aan. Precies op deze plek was ooit een warme oerzee waarin de afschrikwekkendste zeemonsters rondzwommen.

Pension Tasa***

Pension Tasa des Mair Alfred Tasaweg 17 39037 Mühlbach

Ligt op een hoogte van 1100 meter in het bergdorp Muhlbach, en biedt een restaurant en kamers met een balkon met uitzicht op de bergen.

De kamers zijn voorzien van meubilair gemaakt van Zwitsers grenen. Ze hebben allemaal een flatscreen-tv met satellietzenders en een badkamer met een douche. Sommige kamers hebben een plafond met houten balken.

Het hotel serveert een zoet en hartig ontbijt aan tafel met jam, huisgemaakte cake, melk en yoghurt. De eigenaar van het Pension Tasa heeft vlak bij de accommodatie een boerderij waar u zelfgeproduceerde producten kunt kopen.

Maar het water zakte en de riffen kwamen omhoog. Met hun opvallend lichte kleur noemt men ze vaak de ‘bleke bergen’. In 1788 ontdekten wetenschappers dat de rotsen van de Dolomieten zijn opgebouwd uit magnesiumhoudend kalksteen.

Wil je spectaculaire vergezichten vanuit de auto zien? Dan is de Sass Pordoi (de Pordoipas) op de grens van de gewesten Trentino-Zuid-Tirol en Veneto wat voor jou. Deze pas ligt tussen de pieken van de Sella en de Marmolada en is met zo’n 2.950 meter de hoogste geasfalteerde weg door de Dolomieten. Wil je nog mooiere vergezichten, dan kun je met een kabelbaantje van de pas naar de top. Natuurlijk is er in de omgeving volop gelegenheid om te hiken.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Alto Adigi – Japie Swings – Peter Vanhinsberg – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende