Vallei van de Aosta

 • Reiscode: 0606202101M
 • Zondag 6 juni 2021 tot zondag 13 juni 2021
 • € 995
 • 8 dagen / 7 nachten

Inbegrepen

 • Transfer vanuit de centrale vertrekplaats naar de plaats van bestemming
 • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers
 • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
 • Tijdens de heen en terugreis maaltijden op basis van ontbijt
 • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
 • Zakgeldadvies € 50 per dag
 • Singletoeslag € 40 per nacht

Niet inbegrepen

 • Ophaalservice
 • Reis – en annulatieverzekering
 • Drank en andere maaltijden
 • Uitstappen

Een rondrit maken in de vallei van Aosta is niet mogelijk. Valle d’Aosta bestaat uit een grote vallei tussen hoge bergen en begint aan de Mont Blanc met Courmayeur en eindigt in Pont-Saint-Martin. De Aostavallei heeft een aantal mooie zijwegen. Eentje brengt je noordelijk naar de Grand St-Bernardpas en ander zuidelijk naar de Col du Petit Saint-Bernard. Zeker niet te versmaden zijn de zijwegen die je naar hetNationaal Park Gran Paradiso brengen. Hier stellen we je de hoofdweg voor van Courmayeur naar Pont-Saint-Martin met centraal de stad Aosta.

Hotel Diana Jardin et Spa****

Hotel Diana Jardin et Spa in Pollein wordt door een familie beheerd en ligt aan de voet van de berg Emilius, en biedt een tuin, een restaurant, gratis WiFi en een spa, beschikbaar tegen een toeslag. De kamers kijken uit op de bergen en de kabelbaan Aosta-Pila ligt op 2 km afstand.

Elke kamer in Hotel Diana beschikt over een minibar en individueel regelbare verwarming/airconditioning. Een haardroger en gratis toiletartikelen zijn ook aanwezig.

De gloednieuwe spa, beschikbaar tegen een toeslag, heeft een Finse sauna, een Turks bad, een zoutgrot en een solarium, evenals een hot tub en een buitendouche, plus een ontspanningsruimte met een buffet. Op verzoek zijn er massages beschikbaar.

Het dagelijkse ontbijtbuffet bestaat uit zelfgemaakte cake en lokale specialiteiten. Het restaurant Umami serveert lokale gerechten, evenals Italiaanse en internationale specialiteiten, bereid met verse producten.

De vallei van Aosta begint in Entrèves. Hier ligt de Mont Blanctunnel. Deze tunnel is bijna 12 kilometer lang en werd geopend in 1965. Hier gebeurde in 1999 een grote brand waarbij meer dan 40 mensen het leven lieten. Dit heeft ertoe geleid dat heel wat tunnels in de Alpen veiliger werden en strenge veiligheidsmaatregelen nemen voor het verkeer. De vernieuwde en veiliger Mont Blanctunnel werd terug opengesteld in 2002.

Courmayeur

Courmayeur is een zeer bekend wintersportoord met een zeer grote hotelcapaciteit. Het spreekt vanzelf dat deze hotels ook geopend zijn in de zomer. Courmayeur ligt aan de hoogste berg van Europa, de Mont Blanc, en trekt daardoor heel wat zomerse toeristen aan. Het is in de zomer ook een kuuroord en heeft de toerist een immens aantal sportmogelijkheden aan te bieden. Het heeft zelfs een autovrij winkelcentrum. Wellicht ga je als bezoeker aan het feit voorbij dat het een zeer oude verblijfplaats is. Hier liep er immers een zeer belangrijke Romeinse weg die de Alpen kruiste via de kleine St-Bernardpas.

In een dorpje Palud (Entrèves) een paar kilometers dichter bij de Mont Blanctunnel vertrekt een kabelbaan. Bij mooi weer maak je hier een spectaculaire rit naar de 3842 meter Aiguille du Midi. Daar kan je dan afdalen naar Chamonix of gewoon terugkeren naar de Aostavallei.

Net voor Saint-Pierre kan je de vallei van de Valgrisanche nemen. Net voor het meer van Beauregard kom je in het dorpje Val Grisenche waar je een mooi kerkje (Chiesa di San Grato) kan bezoeken. Rond het meer van Beauregard kan je wandelen maar ook een rondrit maken met de auto. Het meer is 4 km lang en bied je prachtige panorama’s.

Saint-Pierre

Saint-Pierre is een minder bekende stad in deze vallei en vormt de toegangspoort tot het belangrijke natuurpark Parco Gran Paradiso. In St-Pierre en heel wat andere plaatsen in de Aostavallei ligt het bezaaid met kastelen en forten. Hier zijn er niet minder dan drie kastelen. Eentje, het Castello di Sarre domineert de streek en is bewoond door de koninklijke familie van Savoye. Zij nodigden andere adellijke families uit naar Aosta op vakantie te komen en zo is het toerisme in deze vallei ontstaan.

Kastelen die je nog kan bezoeken zijn het Castello di Saint-Pierre. Het is nu het interessantste natuurmuseum van de Aostavallei. Hier kom je alles te weten over de bergwereld in deze regio. Het Castello Sarriod de la Tour is minder mooi. Het werd gebouwd in de 12de eeuw maar is zoveel verbouwd geweest dat er van die bouwperiode niet veel meer overblijft. Het heeft daardoor een 19de eeuws uitzicht. De kapel en de feestzaal zijn een bezoek overwaard.

Valle d’Aosta is een regio met een heel eigen karakter, een sterke culturele identiteit en bovenal met veel natuurschoon dat uitnodigt om actief te ontdekken of tot zalig genieten in elke periode van het jaar. Een korte toelichting verduidelijkt de veelzijdigheid van deze aangenaam verrassende vakantiebestemming in de Noord-Italiaanse Alpen.

Natuurbeleving op het dak van Europa

Valle d’Aosta kan je vergelijken met een grote arena vol natuurschoon. De brede vallei en de schitterende zijdalen worden helemaal omringd door majestueuze bergen. Het zijn de hoogste toppen van de Alpen waarvan de namen bekend in de oren klinken: Mont Blanc, Monte Rosa, Monte Cervina en andere giganten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Valle d’Aosta vooral de natuurliefhebber aanspreekt, in het bijzonder zij die op een actieve manier het natuurschoon willen beleven.

Extreem vakantieparadijs

Alle sporten kan je er beoefenen wandelen, fietsen maar ook activiteiten voor wie zijn eigen grenzen wil aftasten. Voor extremen of wie voor avontuur kiest kan men ijsklimmen, parapente, canyoning, alpinisme, rafting en zoveel andere activiteiten beleven waarvoor ook de nodige infrastructuur bestaat.

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens
 • Italië

Vallei van de Aosta

 • Zondag 6 juni 2021 tot zondag 13 juni 2021
 • € 995
 • Reiscode: 0606202101M

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende