Nieuwjaar in de Hoge Venen – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner.
  • Overnachtingen op basis van twee personen per kamer
  • Agogische begeleiding door ervaren Aksent Travelbutler

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden – Nieuwjaarsdiner – voorzie €70 extra
  • Dranken
  • Uitstappen

In het oosten van de provincie Namen schuilen Ciney, Hamois, Havelange en Somme-Leuze samen onder de paraplu ‘Condroz- Famenne’. Rond die 4 gemeentes zweven nog eens 33 kleine dorpjes en dat geeft al de hint dat dit een landelijke, groene en agrarische streek is. Inderdaad, we zijn hier “far from the madding crowd”, zoals de Engelsen zeggen. Wist u overigens dat die uitdrukking ontleend is aan een gedicht uit 1874? Ook toen al ontvluchtte men het drukke stadsleven. Vandaag gebruiken we daarvoor het modewoord ‘herbronnen’.

Onze vaste stek:

Hotel Restaurant Schroder***

Büllingen, 4760 Losheimergraben, België

Elk seizoen bieden wij onze klanten alles wat bijdraagt tot de gezondheid en het welzijn!

Tijdens de zomer kunt u gebruik maken van onze terrassen en onze tuin met ligstoelen, die u pure ontspanning bieden.

In de buurt, ook over de landsgrens heen, zijn er oneindige veel wandelingen te maken in een fantastische omgeving, waar u vooral zal vinden wat in deze tijd zeldzaam geworden is : pure rust.

In de directe nabijheid, zelfs voorbij de nationale grenzen, zijn er eindeloze wandelpaden in een prachtig gebied. Met het nieuwe knooppuntsysteem is het gemakkelijk en duidelijk om uw eigen individuele wandeling te plannen.

Hotel Schröder ligt in Losheimergraben en beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Alle kamers beschikken over een flatscreen-tv met satellietzenders en een eigen badkamer. Er is een kinderspeelplaats, gratis WiFi en gratis privéparkeergelegenheid.

Op het Land van Condroz-Famenne kleeft ook het etiket van: ‘de Valleien van de lekkere smaken’. Die valleien zijn uitgegraven door de Bocq en de Somme, die kronkelend door de beboste heuvels van de Condroz naar de Famenne kabbelen. Voor de ‘lekkere smaken’ zorgen de talloze boeren en producenten. Aan streekproducten ontbreekt het hier niet: van ambachtelijke bieren tot makarons (amandelkoekjes), van honing tot aardbeien, en verder zowat alles wat een boerderij leveren kan. Niet verwonderlijk dat er naast een Kunstenaars- en ambachtenroute (in Hamois), waarbij u onder meer het ‘kaasdorp’ Maffe bezoekt. Gerechten met producten van eigen bodem vindt u ook terug op het menu van de meeste restaurants. 

 

De Hoge Venen zijn ongetwijfeld één van de meest ongrepte stukjes natuur van de Ardennen en de Eifel. Door het strenge klimaat van deze streek, de hevige neerslag, de lange koude winters en een lage gemiddelde temperatuur (6,1°) zijn uiterst zeldzame plantensoorten uit Noord-Europa, de bergstreken en het atlantische gebied hier behouden gebleven.  

Het huidige veenlandschap is grotendeels ontstaan onder invloed van de mens. De oude landbouw- en veeteeltpraktijken, zoals het weiden, het bestrijden van kreupelhout, het binnenhalen van hooi en de ontginning van turf hebben geleid tot de vorming van open ruimten. Tot in de middeleeuwen daarentegen waren de Hoge Venen nog voor 90% bebost. Vanaf omstreeks 1840 (in de Pruisische periode) werd heel wat heideland herbeplant met sparren.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Nieuwjaar in de Hoge Venen – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende