Culinair genieten in de Morvan – Wilfried Meganck

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbuters
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Heen en terugreis in twee dagen, op basis van ontbijt
  • Overnachtingen op basis van twee persoenen per kamer

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice €75 per traject
  • Diner op de heen en terugreis
  • Drank
  • Uitstappen

De Morvan heeft een rijk ecosysteem, drie Natura 2000 gebieden en natuurgebieden van ecologisch, floristisch en faunistisch belang (ZNIEFF): bewijs voor de rijkdom en diversiteit van de natuur in de Morvan. Een van deze natuurplekken is de Mont-Beuvray, waar je een bezoek kunt brengen aan Bibracte, een centrum voor archeologische opgravingen.

De biosfeer wordt echter bedreigd met watervervuiling of andere gevaren die schadelijk kunnen zijn voor de natuur. Om het behoud van de natuur te garanderen maar ook de economische en toeristische ontwikkeling van de streek, werd in 1970 het Regionaal Natuurpark Morvan opgericht.

Onze vaste verblijfsplaats

 

Hotel Restaurant Hotel du Morvan – Logis de France

Le Bourg
71990 St Léger sous Beuvray

Gelegen in het hart van het dorp Luzy, in Bourgondië, onthult het Hôtel du Morvan zijn charmes aan bezoekers: in een imposante residentie van zowel klassieke als hedendaagse stijl, biedt het een design, elegante en verfijnde decoratie, die deze bijzondere plek een vriendelijke sfeer geeft.
De chef-kok en eigenaar, Jérôme Raymond, verhuisde in juli 2015 naar het Hôtel du Morvan, in deze hoek van Bourgondië, en heeft sindsdien zijn eigen originele, kleurrijke, creatieve en genereuze stempel gedrukt, zowel in de 12 kamers en suites van het etablissement, als in het gastronomische en lokale keuken restaurant, La Table de Jérôme.
Met familie of vrienden, op een romantisch uitje of op zakenreis, laat u verleiden.

Vézelay, de pelgrimsstad op de ‘eeuwige heuvel’, zoals de bult waarop de stad ligt ook wel wordt genoemd. Hoogtepunt van de stad is de prachtige basiliek Sainte-Marie-Madeleine. Wat ook niet mag missen is een wandeling over en langs de stadswallen.

Avallon

Helemaal in het noordelijkste puntje van de Morvan vind je de Avallon, een stad vol historie. Je vindt er nog een heel aantal 15e eeuwse torens, die deel uitmaakten van de verdedigingswerken van de stad, enkele (laat)-middeleeuwse gebouwen en huizen en een bijzondere kerk. Het gaat om de twaalfde-eeuwse collégiale Saint-Lazare, met een crypte uit de vierde of vijfde eeuw. Helaas verkeert de kerk wel in staat van verval.

Lac des Settons

Een van de zes meren van de Morvan is het Lac des Settons. Een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur en watersporten, en de plek waar je de fantastische sterrenhemels van de Morvan kunt aanschouwen. Je vindt er een zandstrand, bootverhuur, en in de omgeving komen rustzoekers aan hun trekken. Je kunt bijvoorbeeld heerlijk rondom het meer wandelen. Meer naar het noorden lopen wandelpaden de bossen in, waar je na een aantal kilometer uitkomt bij de volgende bezienswaardigheid op het lijstje, de waterval van Gouloux.

Le saut de Gouloux

De waterval van Gouloux is een bekende bestemming in de Morvan. Het is een van de mooiste watervallen van de regio, alhoewel waterval wellicht een iets te groot woord is. In totaal overbrugt het water hier in korte tijd een hoogteverschil van zo’n 10 meter. Vlakbij de waterval ontdek je de ruïnes van twee oude watermolens. Een wandelroute met uitkijkpunt voert langs de saut de Gouloux.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Culinair genieten in de Morvan – Wilfried Meganck

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende