Wandel in het hartje van de Pfalz – Eric Clauw – Maria Michels

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis van 2 persoonskamer.
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegeleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Reis-en annulatieverzekering
  • Zakgeld
  • Ophaalservice
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen

Bijzonderheden

Wandelvakantie

De Pfalz heeft op het gebied van wandelen veel te bieden. Wandelen in het Natuurpark Pfälzerwald laat wandelharten sneller kloppen. Het Pfälzerwald biedt wandelingen op het hoogste niveau, het park vormt sinds 1992 samen met de naastgelegen Franse noordelijke Vogezen een UNESCO-biosferenreservaat. Wandelen in het noorden van de Pfalz of door het Donnersberg-massief en het bergland rondom Kusel, zijn zeker de moeite waard. In het Pfälzerwald wandelt u door uitgestrekte bossen, stille dalen, machtige bontzandsteenrotsen en romantische burchten. Veel wandelaars genieten van het contrast met de met wijnranken begroeide Deutsche Weinstraße met zijn pittoreske wijndorpjes. Wandelen in de Pfalz is ondenkbaar zonder hutten van de Pfälzerwaldvereniging, restaurants in het bos of bij de diverse burchten. De wandelbelevenis in de Palts zou ondenkbaar zijn zonder de vele horecagelegenheden onderweg: hutten van de Pfälzerwald-vereniging, bosrestaurants en burchtkroegen verwennen wandelaars met lekkernijen uit de regionale keuken.

Voor uw vakantie in Duitsland heeft Rijnland-Palts niet alleen prachtige natuur te bieden, maar ook interessante bezienswaardigheden. Zo kunt u uitstapjes maken naar burchten en kastelen of schilderachtige stadjes. Shoppen kan men in Trier, Mainz of Koblenz of in het grootste Outlet centrum van Duitsland, in Zweibrücken. Ontdek spannende evenementen tijdens uw vakantie aan de Moezel, Rijn of in de Eifel, bijvoorbeeld ´Rhein in Flammen’ en de wijnfeesten. Kom tot rust in Rijnland-Palts in Duitsland, op de camping of in de vele wellness hotels, wandel over de Eifelsteig en andere wandelpaden of ga op fietsvakantie langs de Moezel of de Rijn. Het is volop genieten in Duitslands wijngebied nummer 1! Geniet van een paar daagjes weg met het hele gezin of een vakantie in Rijnland-Palts.

Hotel Restaurant Haus Waldesruh

Klein familie-geleid hotel direct gelegen aan de rand van het bos. Dit hotel is een goed vertrekpunt voor excursies, fietsroutes en motorreizen. Ook een goed gebied voor activiteiten met kinderen, en honden en katten zijn welkom.

De Deutsche Weinstrasse loopt over een lengte van 85 kilometer en verbindt de 130 wijndorpen tussen Bockenheim en Schweigen aan de grens met de Elzas. De Pfalz is met ruim 23.000 hectare wijngaarden het op één na grootste Duitse wijngebied. Het bestaat uit de districten Mittelhaardt-Deutsche Weinstrasse en Südliche Weinstrasse. Het zwaartepunt in de Pfalz ligt bij klassieke druiven, met voorop Riesling. De Koning van de witte wijnen is er inmiddels de onbetwiste nummer 1 met ruim 5000 hectare wijngaard. Ook Weiss- en Grauburgunder zijn aan een sterke opmars bezig. Verder horen ondermeer Silvaner, Müller-Thurgau, Scheurebe, Gewürztraminer, Kerner en Morio-Muskat tot het veelzijdige witte wijnaanbod van de Pfalz.

Rode wijnen worden steeds belangrijker. Er is frisse Weissherbst van Portugieser en fruitige Spätburgunder. Het grote succesverhaal van de Pfalz is de Dornfelder, die er sinds enkele jaren furore maakt. De dieprode, meestal droge wijn overtuigt met zijn bijna zuidelijke charme. Hetzelfde geldt voor de nieuwkomer Regent. Ondertussen zijn blauwe druiven goed voor een aandeel van 40%. De Pfalz is daarmee het grootste Duitse rode wijngebied.

Dat in de Pfalz uitbundig gefeest wordt, is overbekend. Het wijnfeestseizoen begint met het Mandelblütenfest in Neustadt-Gimmeldingen en eindigt pas in november wanneer Sint Maarten bij het Martinus-Weinfest in Sankt Martin zijn mantel deelt. Je zou misschien door de bomen het bos niet meer zien. Daarom een aanbeveling: de Erlebnistag Deutsche Weinstrasse, waarbij altijd op de laatste zondag in augustus de route over de volle 85 kilometer voor auto’s afgesloten wordt.

De nabijheid van Frankrijk is overal in de Pfalz te merken, niet in het minst aan de voorliefde van de Pfälzer voor lekker eten. Langs de Weinstrasse zijn inmiddels tal van topkoks neergestreken, die succesvol experimenteren met de regionale keuken en een bezoek dubbel en dwars waard zijn.

Een bezoek aan centra als Bad Dürkheim, Neustadt en Landau is een must, evenals aan schilderachtige wijndorpen als Sankt Martin, Rhodt of Gleiszellen. Aan te bevelen zijn ook uitstapjes naar burchten en burchtruïnes, naar Freinsheim, Deidesheim of Annweiler am Trifels. Ook het wat afgelegen, maar betoverende Zellertal is een omweg waard. En wie bij Eschbach naar de Madenburg gaat, één van de mooiste burchtruïnes in de streek, en van daar richting Rijnvlakte kijkt, ziet een zee van weelderig groen, druivenstokken zo ver het oog reikt.

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Wandel in het hartje van de Pfalz – Eric Clauw – Maria Michels

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende