Fietstrippen langs de Linge – JPS – Ilse VdV – VOLZET

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis, van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen – kostendelend
  • Dranken

Bijzonderheden

 

   

De Betuwe is een streek in Gelderland tussen de rivieren de Waal en de Rijn. In de fleurige fruitgaarden van de Betuwe komen kleuren pas echt tot hun recht. In het voorjaar kleurt de bloesem de boomgaarden wit en roze. De vruchten hiervan, verse appels en peren, pluk je in het najaar zelf tijdens de appelplukdagen.

En de vol rode kersen koop je in juni in een stalletje, gewoon langs de weg. Trek je wandelschoenen aan of spring op de fiets. De ruige uiterwaarden en kronkelende dijken langs de rivieren, zijn in alle seizoenen een uitnodiging. Op het water kan je zowel ontspannen als inspannen. Al kanovarend of suppend word je één met de langste rivier van Nederland de Linge.

Overnachten doen wij:

Onze vaste stek

HOTEL LANDGOED EHZERWOLD***

Ehzerallee 14
7218 BS  ALMEN

Er zijn slechts twee woorden nodig om Hotel Landgoed Ehzerwold te omschrijven: Natuurlijk goed!

Het hotel ligt prachtig gelegen op een historisch landgoed midden in de Gelderse Achterhoek. Bij ons staat persoonlijke aandacht voor de gast nog altijd voorop. Geniet van een welverdiende vakantie of breng uw zakelijke bijeenkomst door in een comfortabele omgeving waar groen, rust en ruimte regeren.

Hotel Landgoed Ehzerwold is naast een 3-sterren hotel een aantrekkelijke locatie voor zakelijke bijeenkomsten, bedrijfs- en huwelijksfeesten. Met 17 multifunctionele zalen, 11 discussiekamers, een theaterzaal en 115 comfortabele tweepersoonskamers geven we iedere gast een warm onthaal. Het hotel beschikt over een restaurant met Serre waar dagelijks naast het ontbijt, een heerlijk dinerbuffet wordt gepresenteerd en een gezellige bar met lounge en twee zonnige terrassen waar u ook een lunch kunt nuttigen. De hotelkamers zijn gelegen in twee aparte hotelgebouwen in de Parktuin met uitzicht op de tuin of het bos.

Lingewaard is gelegen in het nationaal landschap De Gelderse Poort. In dit gebied stromen verschillende rivieren. Zo splitst de Rijn zich hier in de Waal en Nederrijn. Fiets over de dijken en geniet van een adembenemend uitzicht over de druk bevaren rivieren. Door het hele gebied vindt je boomgaarden vol bloesem in het voorjaar en vers fruit in de nazomer. Vergeet ook onze mooie kernen van Gendt, Bemmel en Huissen niet voor de broodnodige pitstop.

Tegen het einde van de tweede wereldoorlog werd er tijdens Operatie Market Garden stevig gevochten in het gebied tussen de Rijn en de Waal, door de geallieerden ‘The Island’ genoemd. Het Betuws Oorlogsmuseum geeft je een overzicht van de lange strijd, waarbij 16 nationaliteiten betrokken waren. Waaronder een Poolse parachutistenbrigade, die op 21 september 1944 landde bij Driel. Informatiecentrum De Polen in Driel gedenkt de brigade nog altijd.

Het 14e-eeuwse kasteel Doornenburg deed in die tijd dienst als hoofdkwartier van de Duitsers en werd door de Engelsen vrijwel helemaal platgebombardeerd. De herstelwerkzaamheden duurden tot 1966. Maar sindsdien staat Doornenburg er weer glorieus bij!

Zin om deel te nemen?

Inschrijven voor deze reis

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Fietstrippen langs de Linge – JPS – Ilse VdV – VOLZET

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende