Fietsen in het Ruhrgebied – onderbelicht en lekker dichtbij

Inbegrepen

  • Transfer naar de plaats van bestemming
  • Overnachtingen op basis, van twee personen per kamer
  • Maaltijden op basis van ontbijt en diner
  • Agogische reisbegleiding door ervaren Aksent Travelbutlers

Niet inbegrepen

  • Ophaalservice
  • Reis – en annulatieverzekering
  • Andere maaltijden
  • Uitstappen – kostendelend
  • Dranken

Bijzonderheden

Denk je aan het Ruhrgebied dan denk je waarschijnlijk aan grijze gebouwen. Industrieën tot zover het oog rijkt. En ergens klopt dat ook wel, maar doordat fabrieken niet meer in gebruik zijn en op een andere manier ingezet worden, is het ineens best een tof en interessant gebied geworden. Als je van het rauwe randje van Berlijn houdt of van Urbex Fotografie, dan ga je het Ruhrgebied ook echt heel vet vinden! Naast fotogenieke gebouwen kom je op de meest onverwachte plekken bijzondere dingen tegen en de meeste toffe plekken liggen ook nog eens op fietsafstand van elkaar! Om je een idee te geven: In een voormalige fabriek vind je nu een zwembad, een van de reusachtige panden is omgetoverd tot een gigantische glazen olifant en op de top van de steenberg Beckstrasse in Bottrop vind je een indrukwekkende, fotogenieke stalen constructie. Gekke en bijzondere bezienswaardigheden genoeg en we vertellen je heel graag welke bezienswaardigheden je zeker niet moet missen als je met je fiets op pad gaat!

Onze vaste stek

Floating 44 in Xanten

Floating 44
Alt-Vynscher-Weg 28
46509 Xanten

Ontspannen vakantiedagen op het water

Aan het idylissche Xantense noordmeer wacht een hele speciale overnachtingsmogelijkheid op u. Hier kunt u vakantie vieren op het water en toch aan land blijven. Dat kan dankzij de Floating Houses “Floating 44”, die het nodige woonbootgevoel hebben en tegelijkertijd alle comfort bieden van een vakantiehuis. De boten die een vaste ligplaats hebben en deze niet verlaten, zijn modern ingericht en bieden u een ontspannen tijd in de Kreis Wesel.

De woonboten “Floating 44” beschikken over een ruime woonruimte met geïntegreerd, goed uitgerust keukenblok en directe toegang tot het 15 m² grote terras op de boeg en twee slaapkamers. Een 25 m² groot terras op het dak van de boot biedt extra ruimte om te zonnen, ontspannen en te genieten en biedt daarnaast een geweldig uitzicht op het Xantense noordmeer. Zo staat niets ontspannen vakantiedagen in de weg. Van hieruit kunt u Xanten en de verdere stadjes in de omgeving Wezel uitstekend verkennen en bijv. op de Römer-Lippe-Route langs de Lippe in de sporen treden van de oude Romeinen.

In de zomer vind je in het Ruhrgebied misschien wel het coolste buitenzwembad van Duitsland, het Werksschwimmbad. Het zwembad ligt in het UNESCO-Werelderfgoed Zeche Zollverein in Essen, tussen de bouwwerken van de voormalige cokesfabriek. Het zwembad is bedacht door twee kunstenaars uit Frankfurt en bestaat eigenlijk uit niets meer dan twee aan elkaar gelaste zeecontainers. In de zomer is dit een mega chill plekje om te zwemmen en te zonnen, want om te relaxen is ook genoeg plek. Er worden trouwens ook vaak films vertoond op deze plek en op bioscoopdagen is het Werksschwimmbad geopend tot het donker wordt. Oh en mocht je tijd genoeg hebben, dan is het ook bijzonder om de Zeche Zollverein zelf ook wat beter te bekijken. Er is namelijk een bijzonder museum te vinden in de voormalige kolenwasserij, het Ruhrmuseum, en daar vind je een permanente tentoonstelling met 6.000 exposities over de boeiende geschiedenis van het Ruhrgebied, een van de grootste industriële regio’s ter wereld.

We noemden deze bezienswaardigheid hierboven al even: Maximilianpark Hamm. Midden in het bos staat hier een heel bijzondere pand, dat van de buitenkant lijkt op een reusachtige glazen olifant. Zoals je hierboven op de foto’s kunt zien is het gebouw door de olifant een gigantisch kunstobject geworden. De olifant is al reden genoeg om hier even langs te gaan, maar daarnaast vind je om dit pand ook een vrijetijdspark. Je kan hier lekker in het park hangen, er zijn speeltuinen, een vlinderhuis en er zijn verschillende kunstobjecten te zien. In de herfst is het park en de glazen olifant trouwens op haar mooist, dan zijn de kleuren van de bomen niet alleen prachtig maar er wordt dan ook herfstverlichting geïnstalleerd zodat sommige delen van het park kleurrijk verlicht worden. Dit event wordt de “Herbstleuchten” genoemd. Je vindt Maximilianpark Hamm trouwens ook op de Route der Industriekultur, de fietsroute waar we het al eerder over hadden, dus als je die aan het fietsen bent dan kom je ook vanzelf langs deze glazen olifant!

Zin om deel te nemen?

Interesse in deze reis?

Reiziger
Adres
Contactgegevens

Fietsen in het Ruhrgebied – onderbelicht en lekker dichtbij

Contacteer JPS Tours

Torhoutsesteenweg 294, Oostende